Prin legea insolvenţei, "guvernul avea ca ţintă Radioul şi TVR"
Preşedintele Traian Băsescu afirmă că prin legea insolvenţei "guvernul încearca realizarea unui monopol pe audiovizual care să includă radioul public şi Televiziunea Română".
Articol de Sorin Solomon, 08 Noiembrie 2013, 18:09
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că suspectează faptul că guvernul, majoritatea parlamentară, au ca ţintă, prin legea insolvenţei, Televiziunea Română şi Radioul, pentru a prelua controlul total asupra acestora.
Preşedintele afirmă că prin încercare de promovare a legii insolvenţei prin ordonanţă de urgenţă a insemnat un atac la adresa presei, care are probleme financiare.
"Aşa cum au semnalat mult posturile de televiziune şi cum am semnalat şi eu, a fost o OUG legată de insolvenţa ce viza un regim special pentru televiziunile în dificultate financiară: încetarea emisiilor până la aprobarea în instanţă a planului de reorganizare", a spus Traian Băsescu.
Audio: Preşedintele Traian Băsescu despre legea de reorganizare a SRR şi SRTV.
Preşedintele a mai spus că după ce legea insolvenţei a fost declarată neconstituţională, majoritatea parlamentară a lansat o nouă lege "care avea ca ţintă radioul şi televiziunea publică.
"Săptămâna trecută am întors la Parlament o lege care modifica Legea 41 din 1994, care este legea de funcţionare şi organizare a Societăţii Române de Radio şi a Societăţii Române de Televiziune", a mai spus Traian Băsescu.
Negocierea cu FMI şi BM "a fost de proastă calitate"
Preşedintele Băsescu consideră că negocierea guvern - instituţii financiare internaţionale a fost "de proastă calitate", care nu dă şanse economiei româneşti.
Preşedintele roagă guvernul să ia în calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI şi Banca Mondială, el punându-şi la dispoziţie experienţa.
"Sunt în posesia proiectului de scrisoare care a rezultat în urma negocierilor dintre guvern şi FMI. Am spus-o cred primul, nu o spusese nici Consiliul fiscal, este o negociere de proastă calitate, care nu dă şanse de relansare economiei româneşti, este o negociere care îi va face pe cei care vor primi o brumă de bani să piardă prin creşterile de preţuri mult mai mult decât primesc, dar, mult mai grav, măsurile la care guvernul s-a angajat nu sunt bine definite, lasă loc la mult arbitrariu şi vor fi o frână pentru creşterea economiei", a afirmat Traian Băsescu.
Audio: Preşedintele României despre negocierile recent încheiate de guvern cu FMI
El a adresat Guvernului rugămintea de a lua în calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI şi Banca Mondială.