Primăria argeşeană "nu a primit bani din rezerva statului"
Premierul Emil Boc a susţinut, la Radio România Actualităţi, că banii alocaţi în acest an din fondul de rezervă aflat la dispoziţia guvernului au fost de zece ori mai puţin decât cei alocaţi în 2008 de PNL şi PSD.
Articol de Petruţa Obrejan, 18 Noiembrie 2011, 16:26
Premierul Emil Boc a reiterat vineri la Radio România Actualităţi că în calitate de prim-ministru, primeşte informaţii cu caracter general privind potenţialul infracţional în anumite regiuni, nu şi date legate direct de anumite persoane.
La "Actualitatea în dezbatere", Emil Boc a ţinut să sublinieze că primăria despre care discutau oamenii de afaceri interceptaţi în dosarul primarului de Cluj, Sorin Apostu, nu a primit bani din fondul de rezervă al guvernului.
Premierul Emil Boc a susţinut că banii alocaţi în acest an din fondul de rezervă aflat la dispoziţia guvernului au fost de zece ori mai puţin decât cei alocaţi în 2008 de PNL şi PSD.
Mai mult, Primăria din Vâlcea, care apare în discuţiile celor doi oameni de afaceri din dosarul Sorin Apostu, nu a primit bani din acest fond de rezervă.
În opinia premierului, există o diferenţă majoră între atitudinea PDL şi cea a PSD în cazurile de corupţie.
"În 2011, dacă vă uitaţi la lucrările din fondul de rezervă, sunt judeţe precum Bacău, Constanţa, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Olt, Vaslui, Vâlcea, care au primit mai mulţi bani decât judeţul Cluj şi sunt judeţe ale opoziţiei.
"Deci, să fim bine înţeleşi, aceste alocări se fac pe baza solicitărilor pertinente, apreciate ca atare şi evaluate de către ministerul administraţiei şi internelor şi după aceea se promovează, nu pe alte criterii. Iar când cei din PSD mai vorbesc, le-aş reaminti faptul că în 2008, de exemplu, numai judeţul Teleorman a primit 1.000 de miliarde, în 2008, un judeţ", a declarat Emil Boc.
Potrivit motivării de către procurori a arestării primarului Clujului, Sorin Apostu, unul dintre inculpaţii din dosar ar fi pretins, într-o discuţie telefonică avută cu un om de afaceri din judeţul Argeş, 10% din suma pe care se angaja să o obţină prin intervenţii pe lângă guvernul României pentru o societate de drumuri controlată de acest om de afaceri.