Preţul mic "nu garantează calitatea"
Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a anunţat în emisiunea "Probleme la Zi" că verificările vor continua pentru identificarea comercianţilor nesiguri.
21 Decembrie 2015, 15:40
În aşteptarea sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, a crescut numărul de controale în pieţe şi în marile lanţuri de magazine. Inspectorii au raportat în unele cazuri încălcarea legislaţiei în domeniu şi implicit a normelor de igienă.
Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Paul Anghel a anunţat astăzi la emisiunea "Probleme la Zi" de la Radio România Actualităţi că verificările vor continua pentru identificarea comercianţilor nesiguri.
El a atras atenţia şi asupra preţurilor mici, care nu sunt o garanţie a calităţii.
În plus, Paul Anghel a explicat că produsele din carne ar trebui să fie expuse pentru vânzare în vitrine frigorifice, a căror temperatură variază între 0 şi maximum 8 grade celsius. Este exclusă depozitarea lor pe caldarâm, sau în portbagajele maşinilor - a mai spus Paul Anghel.
Producătorii din industria cărnii dau asigurări că preţurile nu vor fi modificate.
Preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, Radu Timiş, a explicat în emisiunea amintită că în această perioadă se taie aproape 3 milioane de porci, astfel încât oferta devine mai mare decât cererea.
În consecinţă - a conchis el - o creştere a preţurilor nu ar fi justificată.
Audio: Probleme la zi.