Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani în vizită la Bucureşti
Preşedintele Parlamentului European, italianul Antonio Tajani a discutat miercuri la Bucureşti cu cei mai înalţi demnitari ai statului român.
Articol de Florin Lepădatu, 22 Noiembrie 2018, 07:27
Preşedintele Parlamentului European, italianul Antonio Tajani a discutat miercuri la Bucureşti cu cei mai înalţi demnitari ai statului român despre preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie anul viitor.
Antonio Tajani a fost însoţit de secretarul general al forului parlamentar, Klaus Welle, şi liderii celor nouă grupuri politice din Parlamentul European.
După discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Viorica Dăncilă şi conducerea Senatului şi Camerei Deputaţilor, preşedintele Parlamentului European a participat la o dezbatere cu tineri români, la Facultatea de Drept din Bucuresti.
Reporter Carmen Gavrilă: "Reprezentanţii tuturor grupurilor politice din Parlamentul European au insistat că regulile sunt aceleaşi pentru toate ţările membre în materie de stat de drept şi, ca un exemplu, chiar Germania a avut parte în trecut de o procedură de infringement în domeniu.
Eurodeputaţii au precizat că recenta rezoluţie europarlamentară privind statul de drept în România nu este împotriva ţării şi a românilor, ci împotriva politicilor guvernului şi parlamentului de la Bucureşti.
În plus, membrii Conferinţei preşedinţilor au explicat că trebuie taxată şi cea mai mică diluare a respectării statului de drept şi a independenţei justiţiei, indiferent despre ce ţară ar fi vorba, pentru că altfel UE va fi distrusă din interior.
Europarlamentarii au mai atras atenţia că nu există alternativă la democraţie dacă vrem pace, pentru că niciodată un stat democratic nu a atacat un alt stat democratic.
Reprezentanţii grupurilor politice din Parlamentul European au profitat de dezbaterea cu studenţii români şi ca să promoveze o idee intens enunţată de legislativul comunitar, şi anume aplicarea regulii votului prin majoritate, şi nu unanimitate când se iau decizii importante în Uniune.
Ei au explicat că unanimitatea duce la blocaje majore, ca în chestiunea migraţiei, dacă o singură ţară nu este de acord."