Preşedintele CJ Harghita, "reţinut de DNA"
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat Curţii de Apel Târgu Mureş cu propunere de arestare preventivă.
Articol de Sorin Solomon, 13 Mai 2013, 21:01
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a fost reţinut la Târgu Mureş, de Serviciul Teritorial DNA.
Potrivit procurorului şef, Borboly Csaba este suspectat de fapte de corupţie, transmite corespondentul Radio România, Raul Matiş.
Soţia preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Melinda, a afirmat la Harghita că soţul său a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie, după cea fost invitat la Târgu Mureş, în această dimineaţă, la Serviciul Teritorial DNA, ne-a transmis corespondentul Radio România, Angela Bârsan.
Potrivit unui comunicat transmis Agerpres de DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş efectuează cercetări faţă de Borboly Csaba, preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, ambele în formă continuată, luare de mită în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, două infracţiuni de instigare la uz de fals, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă.
De asemenea, au fost reţinuţi şi Palffy Domokos, consilier judeţean în cadrul CJ Harghita, şi Csiszer Botond-Benedek, director executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene din CJ Harghita.
"Celor trei inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu art. 6 alin. 3 C.p.p., iar la data de 13 mai 2013, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentaţi Curţii de Apel Târgu Mureş cu propunere de arestare preventivă. În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.
"Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicatul DNA.