"Prepensionări" la combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galaţi
Conform programului, fiecare siderurgist interesat de prepensionare şi care a fost selectat de companie primeşte o sumă netă de 22.000 de lei, precum și un număr de salarii.
Articol de Maria Măndiţă, Galaţi, 02 Septembrie 2014, 11:19
365 de siderurgişti, selectaţi în programul de “prepensionare”
220 de angajaţi din combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galaţi nu mai vin la lucru din această lună, aceştia fiind selectaţi de companie să facă parte din a doua sesiune de plecări voluntare a “programului de prepensionare”, lansat în luna iunie de companie.
Împreună cu cei 145 de siderurgişti, selectaţi în prima sesiune de plecări voluntare, din luna august, în total, în acest an, Arcelor Mittal Galaţi reduce numărul personalului cu 365 de angajaţi, prin programul de prepensionare.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Arcelor Mittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, fără cei 365 de angajaţi selectaţi să plece prin programul de prepensionare, numărul siderurgiştilor din cadrul combinatului de la Galaţi a rămas de 6.600-6.500, la care se adaugă alţi 2.500 de muncitori care lucrează pe platforma siderurgică, la firmele contractoare.
"ArcelorMittal Galaţi anunţă că 365 de angajaţi au fost acceptaţi pentru Programul de Pre-Pensionare, care s-a încheiat astăzi.
"Vrem să mulţumim, pentru munca depusă şi devotament, fiecăruia dintre colegii noştri care se pensionează”, se arată într-un comunicat de presă al Arcelor Mittal Galaţi.
Lansat din motive economice, programul de plecări voluntare de „prepensionare” s-a adresat doar angajaților care îndeplinesc deja condițiile de pensionare sau care vor fi în această situație până pe 31 decembrie 2015.
Conform programului, fiecare siderurgist interesat de prepensionare şi care a fost selectat de companie să plece primeşte o sumă netă de 22.000 de lei, precum și un număr de salarii care reprezintă diferența - în luni - între data plecării din societate și data pensionării, dar nu mai mult de 12 salarii.
Reamintim că în 1999, în Sidex lucrau peste 31.000 de gălăţeni, iar la finele anului trecut, în combinat lucrau doar 7.000 de angajaţi, diferenţa reprezentând-o siderurgiştii care au plecat de pe platformă în cadrul celor 13 scheme de plecări voluntare, organizate de patronat din 2001 (de la privatizarea SIDEX) şi până în acest an.
Acum, după programul de prepensionare, Arcelor Mittal Galaţi rămâne cu maxim 6.600 de angajaţi.
Totodată, din cele 6 furnale construite în combinat nu mai funcţionează decât unul, dar mai există unul care poate fi oricând pus în funcţiune, dar în măsura în care ar exista comenzi de la clienţi pentru creşterea producţiei de oţel.