Premierul Viorica Dăncilă a discutat cu preşedintele PE, Antonio Tajani
Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a cerut guvernului român să continue consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției.
Articol de Petruţa Obrejan, 20 Februarie 2018, 17:41
Premierul Viorica Dăncilă a discutat, în această după-amiază, la Bruxelles, cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, care i-a cerut să continue lupta împotriva corupţiei şi pentru menţinerea statului de drept.
Am cerut guvernului român să continue consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției, pentru transparență și competitivitate, spunea în urmă cu puțin timp preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, precizând că i-a propus premierului Viorica Dăncilă să vină în plenul Parlamentului pentru a vorbi despre proiectele României și despre viitorul Europei.
Alte subiecte ale întrevederii au vizat Brexitul, procesul de integrare din Balcani și preluarea, de către România, în 2019, a preşedinției Consiliului Uniunii Europene.
Antonio Tajani: Am subliniat importanța președinției române, în primul rând, pentru adoptarea cadrului financiar multianual. Parlamentul insistă asupra aprobării definitive a CFM-ului înainte înainte de alegerile europene, deci în acest mandat, şi contăm pe colaborarea cu preşedinţia română. Am discutat şi despre nevoia ca bugetul european să crească, nu am dori ca banii să vină din buzunarul cetăţenilor, ci, aşa cum va propune Parlamentul în următoarele zile, taxând economia digitală.
Premierul Viorica Dăncilă crede că o bună cooperare cu instituțiile comunitare este benefică pentru Europa, dar și pentru România, întrucât există o serie de provocări pe care țara noastră va trebui să le gestioneze în prima jumătate a anului 2019.
Viorica Dăncilă: Am fost întru totul de acord cu domnul preşedinte Antonio Tajani referitor la creșterea bugetului sau menținerea unui buget de același nivel, dar, în același timp, susținerea politicii de coeziune și a politicii agricole comune.
Și voi veni să vorbesc în Parlamentul European despre viitorul Europei, la care România trebuie să fie parte activă, o parte implicată, având în vedere, așa cum am spus anterior, președinția și provocările