Premierul Tudose, discuții cu cei 7 reprezentanţi ai organizaţiilor civice
UPDATE: "Întâlnirea de la Guvern nu a avut rezultate mulţumitoare, iar protestele faţă de modificarea legilor Justiţiei trebuie sa continue", spune unul dintre participanți.
Articol de Petruţa Obrejan, 27 Decembrie 2017, 12:34
UPDATE: Întâlnirea de la Palatul Victoria a organizaţiilor civice cu premierul Mihai Tudose nu a avut rezultate mulţumitoare, iar protestele faţă de modificarea legilor Justiţiei trebuie să continue, a declarat la finalul celor două ore de discuţii unul dintre participanţi.
El a explicat că cele 43 de organizaţii au avut trei solicitări: sesizarea Comisiei de la Veneţia, prorogarea modificărilor la legile Justiţiei şi demiterea ministrului Tudorel Toader.
Știrea inițială
La Palatul Victoria continuă şi la această oră întâlnirea premierului Mihai Tudose cu cei 7 reprezentanţi ai organizaţiilor civice, care au solicitat un dialog cu primul ministru pe tema modificărilor legilor justiţiei şi a codurilor penale.
La discuţiile începute în urmă cu două ore participă şi vicepremierul Marcel Ciolacu.
Pentru cele mai noi informaţii suntem acum în legătură directă cu reporterul Radio România Actualităţi, Petruţa Obrejan.
Este la la sediul Guvernului şi urmăreşte această întâlnire. Bună ziua, Petruţa!
Reporter: Bună ziua doamnelor şi domnilor! Au trecut deja două ore de când cei 7 delegaţi ai celor mai reprezentative organizaţii civice discută aici la sediul Guvernului cu premierul Mihai Tudose şi vicepremierul Marcel Ciolacu despre legile justiţiei şi modificările aduse codurilor penale.
Întâlnirea de astăzi a fost solicitată încă de sâmbăta trecută de un număr de 43 de organizaţii civice, printr-o scrisoare deschisă, adresată premierului Mihai Tudose şi în care se spune că au existat deficienţe majore ale dialogului în ceea ce priveşte adoptarea legilor justiţiei, dar şi a consultării dintre legiuitor şi societate.
Potrivit semnatarilor acestei scrisori, se riscă un derapaj fără precedent de la valorile democratice şi se pune în pericol viitorul naţiunii.
La rândul său premierul Mihai Tudose le-a transmis disponibilitatea sa la dialog, fiind convins că va putea exista astăzi o comunicare eficientă, în beneficiul românilor, însă ingredientele principale pentru reuşita acestui demers ar fi în opinia sa toleranţa, dar şi acceptarea opiniilor contrare.
Vă reamintesc că cei şapte delegaţi reprezintă organizaţiile reprezentative şi anume Corupţia ucide, Vă vedem din Sibiu, Rezistenţa, Iniţiativa Timişoara, Iniţiativa România, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor studenţeşti şi din diaspora.