Pregătiri pentru caniculă
În contextul zilelor caniculare, Ministerul Sănătăţii cere serviciilor de ambulanţă să suplimenteze echipajele, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.
Articol de Florin Lepădatu, 02 Iulie 2019, 07:31
În contextul zilelor caniculare, Ministerul Sănătăţii cere serviciilor de ambulanţă să suplimenteze echipajele, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.
În plus, direcţiile de sănătate publică verifică stocurile de medicamente de urgenţă din unităţile sanitare, dacă generatoarele de rezervă funcţionează şi dacă este asigurată apa din rezerve proprii.
Ce probleme pot fi provocate de căldură şi care sunt recomandările medicilor pentru populaţie aflăm din materialul realizat de Adriana Turea: "Oboseala, obezitatea, bolile cronice, alimentaţia necorespunzătoare sau hidratarea insuficientă pot predispune organismul uman la afecţiuni provocate de căldura excesivă.
Chiar dacă de cele mai multe ori canicula afectează doar persoanele în vârstă care suferă de boli cronice, problemele de sănătate pot apărea şi la cei fără afecţiuni medicale, explică medicul Simona Bratu: "Hipertensivii au pusee, un puseu hipertensiv poate să ducă la un accident vascular-cerebral hemoragic, deci vedem multe complicaţii produse de căldură.
De asemenea, vedem pacienţi care nu consumă destul de multe lichide."
Regula cea mai simplă de prevenire a afecţiunilor date de temperaturile ridicate este evitarea plimbărilor şi a activităţilor care presupun efort fizic în timpul după-amiezei.
Dacă acest lucru nu poate fi evitat, se recomandă purtarea unei îmbrăcăminţi lejere de culoare deschisă şi din bumbac, iar capul să fie acoperit cu o pălărie sau şapcă tot de culoare deschisă.
De asemenea, este necesar un pahar de apă la 15-20 de minute.
În perioada caniculară medicul mai recomandă evitarea băuturilor alcoolice şi a celor cu conţinut ridicat de cofeină."