Pregătiri de Ziua Marinei, la Galați
Partea cea mai așteptată de toți gălățenii – defilarea navelor civile și militare de pe Dunăre va începe abia la ora 19.00, în dreptul Palatului navigației de pe Faleza Inferioară.
Articol de Maria Măndiţă, Galaţi, 14 August 2016, 17:08
Ziua marinei începe, luni, la Galați, cu un concurs de pescuit denumit sugestiv Fir Întins, competiție care se va încheia în jurul orei zece, când cele mai frumoase capturi vor fi premiate.
Tot în Zona Foișorului de pe Faleza Inferioara, acolo unde este programat să se desfășoare concursul de pescuit, este organizată și o expoziție cu specific pescăresc.
De la ora 10.00, pe Faleza Inferioară are loc o nouă ediție a tardiționalului de acum concurs de canotci, organizat ca în fiecare an de cunsocutul și înrăgitul sportiv Ivan Patzaichin.
Toți cei care vor dori să se plimbe pe Dunăre cu canotca o vor putea face, înscriindu-se la acest festival nautic.
Cei interesați trebuie să știe că nu există limită de vârstă sau greutate pentru participanți, iar aceștia nici nu sunt obligați să știe să înoate.
Fiecare va primi câte o vestă de salvare înainte de a se urca în ambarcațiunea de 10 plus unul locuri, iar concursul va începe după o ședințe tehnică de instruire a vâslaşilor.
Pentru cei care încă nu au aflat, canotca este o ambarcațiune inventată de Ivan Patzaichin, fiind vorba despre o combinație dintre canoea sportivă și barca tradițională a pesacrilor lipoveni din Dunăre, lotca.
La ora 15.00, festivalul de nautic de canotcă se va încheia, bineînțeles cu premirerea participanților.
Distracția se va muta apoi, de la ora 18.00, pe Stadionul ”Portul Roșu", unde sunt programate Jocuri marinărești pentru copii și tineret, miniconcerte, spectacole de improvizație teatrală, iar de la 18.50, concerte ale trupei Maxim, Dorian Popa și trupei Schift.
Partea cea mai așteptată de toți gălățenii – defilarea navelor civile și militare de pe Dunăre va începe abia la ora 19.00, în dreptul Palatului navigației de pe Faleza Inferioară.
De aici, toți cei prezenți vor putea urmări defilarea navelor pe Dunăre, mai ales a celor militare care, în mod tradițional, vor trage salve de tun, simulând o luptă pe Dunăre.