Postul Antena 3, urmărit penal într-un dosar de şantaj
Procurorii spun că directorul Antena TV Group ar fi şantajat un reprezentant al companiei RCS-RDS pentru a semna un contract. Directorul Antena 3 neagă orice implicare în dosar.
Articol de Mădălina Verman, 25 Iulie 2013, 15:02
Postul Antena 3 este urmărit penal ca persoană juridică în dosarul de şantaj al directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, faţă de administratorul firmei RCS-RDS.
La DNA au fost citaţi Mihai Gâdea, directorul Antena 3, şi Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice.
În acest dosar au fost puşi sub acuzare şi preşedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, şi George Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, precum şi persoanele juridice SC Antena Group SA şi SC Intact Publishing SRL.
Potrivit procurorilor, în perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu ar fi constrâns un administrator de la RCS/RDS să semneze un contract în condiţii prestabilite, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.
Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a declarat la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie că postul pe care îl conduce nu are nicio legătură cu cazul de şantaj al directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.
Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, spune că dosarul "este o acţiune de poliţie politică a DNA împotriva trustului Intact".
Procurorii mai susţin că, începând cu data de 9 mai 2013, pe două posturi de televiziune din cadrul Antena Group a fost difuzat un spot publicitar în cuprinsul căruia se făcea referire la ancheta jurnalistică ce ar fi vizat împrejurări presupus compromiţătoare pentru partea vătămată.
Fostul şef al ANF, urmărit penal
Fostul preşedinte al ANAF Şerban Pop este urmărit penal în dosarul în care Sorin Alexandrescu este cercetat pentru şantaj, fiind acuzat de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii sau pemiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea, a anunţat, joi, DNA.
Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie - aprilie 2013, Şerban Pop, în calitate de preşedinte al ANAF, a fost informat în mod oficial cu privire la faptul că o echipă de control a Gărzii Financiare - Comisariatul General "a făcut un control încrucişat la două societăţi comerciale, dintre care una era reprezentată de partea vătămată".
Şerban Pop l-ar fi informat pe Sorin Alexandrescu despre acest control al Gărzii Financiare şi i-ar fi dat copii ale unor documente ce priveau firmele vizate de verificări, care, dacă ar fi fost făcute publice, ar fi putut compromite RCS&RDS şi pe administratorul acesteia, Ioan Bendei.