Porcul de Bazna la Salonul Internaţional al Gustului din Torino
La Salonul Internaţional al Gustului Salonului Internaţional al Gustului participă 5.000 de delegaţi din 160 de ţări şi peste 800 de expozanţi.
Articol de Radiojurnal, 23 Septembrie 2016, 06:30
În oraşul italian Torino se desfăşoară cea de-a XI-a ediţie a Salonului Internaţional al Gustului, Terra Madre, cel mai important eveniment internaţional dedicat culturii produselor alimentare.
La eveniment vor participa 5.000 de delegaţi din 160 de ţări şi peste 800 de expozanţi. Printre cele cinci noi produse slow food din acest an se află şi porcul Bazna din România.
"Am venit la Torino, la Salone del Gusto cu produse de porc de Bazna. Cred că este un gust unic al slăninei şi unturii porcului de Bazna cu care ne-am prezentat aici. Carnea de porc de Bazna este o carne unicat, rasă recunoscută din 1946. Italienii au descoperit prin Fundaţia ADEPT care promovează mâncatul sănătos şi promovează tot ceea ce înseamnă tradiţie şi bun gust, slow foond-ul din toată lumea, inclusiv din Oceania, Australia, de pe tot mapamondul, din 150 de ţări sunt reprezentanţi, cu tot ceea ce înseamnă bun gust şi produs bio, produse naturale", a declarat Lucian Scumpu, primarul comunei Bazna din judeţul Sibiu.