Pompierii fac apel la precauție din partea cetățenilor, în contextul numărului mare de incendii de vegetație
De la începutul sezonului cald, pompierii au intervenit la sute de incendii pornite în cele mai multe cazuri de oameni care dau foc vegetației uscate fără să o supravegheze.
Articol de Radio România Actualităţi, 23 Iulie 2024, 08:22
De la începutul sezonului cald, pompierii au intervenit la sute de incendii pornite în cele mai multe cazuri de oameni care dau foc vegetației uscate fără să o supravegheze. Forțele de intervenție fac apel în continuare să fim atenți atunci când pornim un foc, oricât de mic, deoarece, din cauza caniculei și a secetei, incendiile scapă repede de sub control.
În județul Giurgiu, pompierii merg în misiuni de patrulare și transmit mesaje preînregistrate prin care atrag atenția asupra consecințelor pe care le poate avea focul în aer liber lăsat nesupravegheat, în condiții de secetă prelungită.
Reporter: Nicoleta Turcu - ”Pe străzile mai multor localități din Giurgiu - Bolintin Vale, Bolintin Deal, Ogrezeni, Ulmi, Florești-Stoenești, Mihăilești, Stoenești, Comana, Grădiștea și Colibași - s-au auzit în ultimele zile mesajele pompierilor, care îndemnau oamenii să conștientizeze pericolul pe care îl reprezintă incendierea vegetației uscate în gospodării sau pe terenuri, mai ales când temperaturile sunt ridicate.
Acțiunile au fost reluate din cauza numărului mare de incendii, peste 240 fiind înregistrate în primele șase luni ale anului, mai ales că zilele acestea județul Giurgiu se află sub incidența unui cod galben de caniculă. Pompierii reamintesc că este interzisă arderea miriștilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărișurilor sau a vegetației ierboase. Nerespectarea acestor prevederi legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 7.500 de lei la 15.000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 de lei la 100.000 de lei.”/editor Florin Lepadatu/