Pompierii cer populaţiei să nu mai dea foc vegetaţiei uscate
Canicula şi uscăciunea favorizează extinderea cu repeziciune a flăcărilor, punând în pericol bunurile şi vieţile oamenilor.
Articol de Mihai Bădescu, 26 August 2024, 09:07
Canicula continuă să afecteze zone extinse ale ţării, în care apar tot mai multe incendii de vegetaţie.
Şi în judeţul Mehedinţi pompierii acţionează de mai multe zile în condiţii dificile de arşiţă şi cod portocaliu pentru stingerea a zeci de incendii de vegetaţie uscată.
Avertizarea de caniculă a fost prelungită şi pentru astăzi, iar militarii cer populaţiei să evite folosirea focului în câmp deschis, din cauza pericolului pe care îl reprezintă incendiile.
Opriţi incendierea vegetaţiei uscate este apelul susţinut pe care pompierii militari din Mehedinţi îl fac în aceste zile către populaţia din judeţ, care este avertizată să nu mai folosească focul deschis pe suprafeţele agricole.
Canicula şi uscăciunea favorizează extinderea cu repeziciune a flăcărilor, punând în pericol bunurile şi vieţile cetăţenilor. Numai în cursul zilei de duminică mai multe echipaje de pompieri au acţionat pentru stingerea a 11 incendii de vegetaţie uscată pe raza mai multor localităţi.
Una dintre cele mai grave situaţii se manifestă în satul Măiseşti din comuna Iloviţa, unde pompierii şi localnicii încearcă de sâmbătă să stingă un incendiu care a fost la câţiva metri de gospodării.
Focul a cuprins 25 de hectare de vegetaţie şi litieră de pădure şi se extinde prin fondul forestier către alte două comunităţi.
Ca să reuşească să facă faţă situaţiilor grave în care flăcările ameninţau locuinţe, pompierii au fost obligaţi să aducă personal din turele libere.