Pompieri, jandarmi și voluntari acționează pentru înlăturarea efectelor inundațiilor
Printre persoanele afectate de inundații sunt și sinistrați care locuiesc încă din 2013 în case modulare.
Articol de Luiza Rosetti, Tulcea, 18 Septembrie 2024, 18:34
Autorităţile au suplimentat efectivele de intervenţie în zona cel mai grav afectată de inundaţii, în judeţul Galaţi.
Încă 45 de jandarmi din Constanţa se vor alătura de mâine în acţiunile de menţinere a ordinii publice, inclusiv pe timpul distribuirii de către autorităţile locale a ajutoarelor către populaţie şi se vor intensifica măsurile de prevenire şi combatere a infracţiunilor.
O mie de pompieri din toată ţara continuă să acţioneze în sprijinul salvatorilor de la ISU Galaţi, pentru a oferi ajutor cetăţenilor şi pentru a restabili normalitatea în localităţile unde s-au produs pagube din cauza precipitaţiilor abundente şi a viiturilor.
Sunt şi voluntari care lucrează la curăţarea caselor şi curţilor.
Ea a fost şi astăzi la Pechea, una din localităţile cel mai grav afectate şi a aflat că unii oameni încă nu au reușit să depăşească urmările precedentelor inundaţii de amploare din zonă.
Printre persoanele afectate de inundații sunt și sinistrați care locuiesc încă din 2013 în case modulare. Unul dintre ei, Vasilica Mihai.
Vasilica Mihai: În modulul unde locuiam, picura înăuntru și am pus acolo castroane, ligheane și în momentul când m-am dus la ușă am văzut un fir de apă murdar că pătrundea pe sub ușă și când am deschis ușa, m-a cuprins până aproape de genunchi. Atunci am țipat, le-am trezit pe mătușa și pe mama, nu știau ce e cu ele, nu voiau să iasă le-am impus, am ieșit, am ieșit la poartă, am mers prin apă și nu vă mai spun.
Autoritățile îi sprijină în continuare pe sinistrați.
Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Galați:
Încercăm să rezistăm pe baricade. Suntem o echipă unită și privind unii la alții și privind în același timp la populația afectată, încercăm să ne recuperăm puterile pentru că știm că mai este cale lungă până la restabilirea stării de normalitate.
Nămolul lăsat în urmă de ploile abundente este și pe terasele unor societăți din satul Pechea, iar oamenii încearcă în continuare să salveze bunurile afectate.
Andrei Ionescu, angajat al unei firme: Am aruncat tot ce se poate, că nu mai era bun, a intrat apă peste tot. Frigiderele, ce am salvat le uscăm să le spălăm mai așa. Am aruncat tot.