Ploile au creat probleme în cinci judeţe din ţară şi în Bucureşti
Se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri din zonele vizate de codurile meteorologice.
Articol de Radiojurnal, 03 Iulie 2017, 18:20
Ploile abundente au creat probleme în mai multe judeţe din ţară şi în Bucureşti.
Se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri din zonele vizate de codurile meteorologice.
Ploile şi vijeliile au creat probleme în cinci judeţe din ţară şi în Bucureşti.
Vântul puternic a doborât mai mulţi copaci în Capitală. Un subsol din Gorj şi o locuinţă din Teleorman au fost inundate.
Echipele de intervenţie în situaţii de urgenţă sunt la datorie şi intervin în zonele aflate sub incidenţa avertizărilor meteorologice. În Olt, apa a intrat în subsolul unei bănci din oraşul Balş, iar pompierii au fost chemaţi să intervină.
În Slatina, traficul rutier este blocat pe banda de intrare în oraş, dinspre platforma industrială, după ce un mal de pământ s-a surpat din cauza precipitaţiilor.
Şi tot aici, un crater destul de mare s-a format în carosabil pe o stradă din apropierea Primăriei, în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore. Groapa este semnalizată, iar circulaţia a fost deviată pe rute ocolitoare.
Se circulă foarte greu, în continuare, în Capitală şi pe principalele şosele de intrare şi ieşire din oraş, din cauza ploilor.
Pe DN 1, reţeaua de canalizare a refulat şi pelicula de apă acumulată, de aproape o palmă, face traficul şi mai dificil. Situaţia este însă pe cale de a se remedia, întrucât echipaje speciale de la Apa Nova au intervenit la timp.
Aceleaşi probleme se înregistrează şi în Cartierele Militari şi Colentina din Bucureşti. Şoferii sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă la volan şi pe Autostrăzile Bucureşti-Piteşti şi Soarelui.
Şi o informaţie care ne-a ajuns la redacţie în urmă cu foarte puţin timp relevă că traficul rutier pe DN 5, Bucureşti-Giurgiu, este oprit din cauza apei acumulate pe carosabil în urma ploii torenţiale.
Probleme se înregistrează acum şi pe Aeroportul Otopeni, unde câteva curse au întârzieri.
Angajaţii instituţiei, citaţi de reporterul nostru Alex Lancuzov, spun că aterizarea pe o pistă cu peliculă este mai dificilă.