Peste 10.000 de oameni la cel mai mare curs de resuscitare din România
Peste 10.000 de oameni au participat, sâmbătă după-amiază, pe Arena Naţională din capitală, la cel mai mare curs de resuscitare din România
Articol de Daniela Vasilescu, 29 Mai 2016, 09:19
Peste 10.000 de oameni au participat, sâmbătă după-amiază, pe Arena Naţională din capitală, la cel mai mare curs de resuscitare, însă România nu a reuşit să doboare recordul mondial la acest capitol, aşa cum îşi doreau organizatorii.
Participanţii la evenimentul intitulat "Record pentru viaţă" au învăţat cum să facă evaluarea unui pacient, să recunoască stopul cardio-respirator, să aplice compresiile toracice şi ventilaţia.
Deşi România nu a reuşit să doboare recordul înregistrat în Germania, în anul 2013, totuşi, peste 10.000 de persoane au învăţat în această după-amiază manevre care pot duce la salvarea unei vieţi omeneşti.
Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, doctorul Raed Arafat a subliniat că este important ca fiecare dintre noi să învăţăm să acordăm primul ajutor.
Raed Arafat: Sunt doar câteva minute în care omul poate fi salvat şi în care să ajungem să-l şocăm electric, să-l defibrilăm cum zicem noi, dar dacă până atunci nimeni nu l-a oxigenat, dacă nimeni nu l-a asistat măcar pe perioada respectivă, şansele lui scad şi şansele să revină total la normalitate scad, aşa că manevrele de resuscitare de bază salvează vieţi, oamenii au obligaţia chiar să le înveţe.
Cei prezenţi sunt conştienţi de importanţa demersului lor de astăzi, atât adulţii, cât şi copiii.
Participant: Chiar am înţeles, cât de cât, ce trebuie să fac atunci cineva, care este în jurul meu, a păţit ceva. Este foarte important deoarece, dacă nu ştii, poţi pierde o viaţă şi este un lucru tragic să ştii că ai fost acolo şi nu ai putut să ajuţi cu nimic.
Participant: Să pot să-i ajut pe oameni, să pot să fiu sigură că pot să fac asta. Am mai făcut cursurile şi tocmai de asta am vrut să mai vin încă o dată şi am zis că nu îmi strică şi a doua oară să fiu mai sigură pe mine