Peste 1.600 de locuri de muncă la "Angajatori de top"
La târgul locurilor de muncă din Bucureşti, cele mai multe şanse par să le aibă candidaţii tineri, cu experienţă şi care cunosc mai multe limbi străine, potrivit angajatorilor.
22 Octombrie 2010, 16:36
Peste 1.600 de locuri de muncă sunt disponibile vineri şi sâmbătă la Sala Palatului din Capitală, la ediţia de toamnă a târgului de locuri de muncă, denumit "Angajatori de top".
Companii din IT, servicii financiare, consultanţă şi inginerie sunt cei mai mari angajatori ai toamnei.
Oferta firmelor prezente la Târgul "Angajatori de top" variază de la programe de management, pentru candidaţii fără experienţă, până la posturi care solicită peste şapte ani de experienţă.
Irina Răduţă, reprezentantul unei firme auto, spune că profilul candidatului ideal este cel al unei persoane tinere profesioniste, pasionată de ceea ce face şi care cunoaşte o a doua limbă străină de circulaţie europeană, pe lângă engleză.
De asemenea Irina Răduţă spune că oferta de locuri de muncă se adresează şi studenţilor.
"Din punct de vedere al candidaţilor, pentru noi, în afara cunoştinţelor tehnice, pe care bineînţeles că aceştia trebuie să le posede, a experienţei pe care uneori o cerem pentru anumite posturi, căutăm, în primul rând, la candidaţi să răspundă prin simpla lor structură personală valorilor companiei", a declarat Irina Răduţă.
Sfaturi pentru prezentarea la angajare
Deşi tinerii au venit înarmaţi cu CV-uri şi dorinţa de a-şi găsi un loc de muncă, Luiza Pisică, expert de informare şi publicitate în cadrul proiectului "Locul meu pe piaţa muncii" spune că nu este de ajuns.
Luiza Pisică precizează că un candidat trebuie să ştie foarte bine cine este, ce ştie să facă şi pentru ce este potrivit să facă.
"A doua componentă foarte importantă este cea de Ego Marketing. Cum se promovează? Printr-un CV bun, printr-o scrisoare de intenţie, cum se prezintă la interviu", spune Luiza Pisică.
De asemenea, expertul de informare şi publicitate mai spune că a treia componentă este cea de legislaţia muncii.
"Sunt drepturi pe care ei le au la angajare, riscuri la care se supun dacă acceptă plată la negru sau să fie disponibili non-stop pentru serviciu", a subliniat Luiza Pisică.
La târg au venit atât proaspeţi absolvenţi de facultate, cât şi tineri care au deja ceva experienţă pe piaţa muncii.
Unii dintre ei sunt nemulţumiţi că acest târg se adresează, în general, celor care au terminat realul şi foarte puţin celor cu un profil uman.
La târg sunt aşteptaţi aproximativ 12 mii de tineri profesionişti, iar cele peste 1.600 de locuri de muncă se adresează candidaţilor care au experienţă în domeniu, dar şi studenţilor în ultimul an şi absolvenţilor.
Târgul va fi deschis până sâmbătă.