Pericol de inundaţii în mai multe judeţe
UPDATE: Şase sute de persoane din comuna buzoiană Beceni sunt izolate în urma unei alunecări de teren, transmite corespondentul Radio România, Cristina Moise.
Articol de Nicoleta Stoian, 08 Aprilie 2013, 07:29
De 24 de ore aproape 600 de persoane din comuna buzoiană Beceni sunt complet izolate din cauza unei alunecări de teren.
Potrivit Elenei Cârcei, secretar al primăriei Beceni, este vorba despre satul Floreşti care are 260 de persoane izolate din cauza prăbuşirii aproape integrale a drumului pietruit, singura cale de acces spre localitatea situată la 7 km de comunitate.
O altă situaţie este în satul Cărpiniştea şi în cătunul acestuia Lunca Morii.
Zona este complet izolată din cauza prăbuşirii podului din tuburi betonate.
Tuburile au fost luate de apă încă în creştere a pârâului Slănic, apa care a distrus în urmă cu cinci zile şi podul din zona Lopătari.
Echipa tehnică în situaţii de urgenţă se deplasează la această oră spre Beceni pentru a evalua amploarea alunecărilor de teren.
Prefectul Gabriel Balta a precizat ca va merge la rându-i în zonă.
Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului
Porturile de la Marea Neagră sunt închise din cauza vântului, iar traficul pe canalul Dunăre-Marea Neagră este restricţionat.
Tot din cauza vântului, azi-noapte în Constanţa, o schelă a unei firme care avelopa un bloc, s-a prăbuşit şi a avariat o maşină parcată, a transmis corespondentul Radio România Actualităţi, Mona Constantinescu.
Mai multe judeţe din ţară se confruntă în continuare cu pericolul inundaţiilor, care au afectat până acum peste 11.000 de hectare de suprafeţe agricole, păşuni şi păduri şi mai multe segmente de drumuri comunale şi judeţene.
În judeţul Satu Mare, râul Crasna, în aval de Domăneşti, se află sub avertizare de cod portocaliu.
Codul galben este în vigoare până luni seară la ora 20.00 pe mai multe râuri din judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Dolj, Mehedinţi şi Giurgiu.
Pe Dunăre se aşteaptă creşteri de debite
Şi pe Dunăre se aşteaptă până vineri creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare, fiind instituit cod portocaliu de la Porţile de Fier la Zimnicea şi cod galben pe tot restul sectorului românesc al fluviului.
Cotele Dunării continuă să crească în zona porturilor giurgiuvene şi teleormănene.
Potrivit datelor centralizate de Sistemul de gospodărire a apelor Teleorman, în zona Portului Turnu Măgurele, la Zimnicea şi în Portul Giurgiu, nivelul fluviului a depăşit cota de inundaţie.
Şi la intrarea în Delta Dunării, mai multe gospodării sunt ameninţate de ape.
Localnicii din Tudor Vladimirescu se plâng de faptul că apa a ajuns deja aproape de suburbie şi se tem că dacă nivelul Dunării va mai creşte, apa le va intra în case.