Organizaţiile de mediu atrag atenţia că ar trebui puse la dispoziţia celor care locuiesc în zone de risc tomberoane antiurs
Organizaţia Agent Green susţine că sarcina gestionării deşeurilor, a aşa-numitelor programe de coexistenţă şi cu adaptare, revine primarilor.

Articol de Radio România Actualităţi, 01 Aprilie 2025, 13:14
Organizaţiile de mediu atrag atenţia că ar trebui puse la dispoziţia celor care locuiesc în zone de risc tomberoane antiurs. Organizaţia Agent Green susţine că sarcina gestionării deşeurilor, a aşa-numitelor programe de coexistenţă şi cu adaptare, revine primarilor şi că există cazuri în care problemele cu urşii s-au putut rezolva, un exemplul în acest sens fiind Băile Tuşnad.
La Bucureşti, premierul Marcel Ciolacu a transmis că, dacă este nevoie de decizii suplimentare pentru a proteja viaţa românilor ameninţaţi de atacurile urşilor, acestea trebuie luate urgent, iar ministrul Mediului, Mircea Fechet, afirmă că orice urs care intră în localitate şi pune în pericol viaţa oamenilor trebuie împuşcat, pentru că, după cum se observă, alungarea şi relocarea urşilor sunt instrumente care nu par să dea rezultate pentru ca aceste animale sălbatice să fie ţinute departe de zonele populate şi să nu atace oameni.
Radio România Actualităţi dedică subiectului ediţia de astăzi a emisiunii Reporterii Actualităţii, de la ora 14:05./editor Florin Lepadatu/