Numărul copiilor supraponderali este în creştere
Din cauza consumului excesiv de zahăr şi carne, dar şi a lipsei de mişcare, mulţi copii dezvoltă probleme de concentrare, avertizează medicul nutriţionist Alina Stoica.
Articol de Daniela Vasilescu, 21 Octombrie 2015, 05:37
Numărul copiilor supraponderali este în creştere, din cauza consumului excesiv de zahăr şi carne, dar şi a lipsei de mişcare, avertizează medicul nutriţionist Alina Stoica.
Este şi motivul pentru care mulţi dintre ei dezvoltă probleme de atenţie şi concentrare, pe fondul unei imunităţi scăzute.
Aceleaşi probleme se înregistrează, însă, şi în cazul adulţilor, mai spune Alina Stoica, îngrijorată că din cauza exceselor alimentare şi aditivilor pot apar afecţiuni medicale grave.
"Pentru a avea un meniu sănătos trebuie să avem o varietate, alimente din toate categoriile şi subcategoriile, dar pornind de la baza piramidei alimentare, şi anume: cereale, alături de o cană de ceai sau un compot sau iaurt, lapte. Apoi, pentru masa de prânz, mâncăm carne, alături de foarte multe legume, iar la masa de seară, dacă nu avem carne, putem înlocui masa cu peşte şi multe legume sau numai legume, gratinate, sotate, supă, legume la grătar. De regulă, suntem obişnuiţi să consumăm supa la prânz, împreună cu felul doi, dar încercaţi şi supa seara, care este minunată", a spus Alina Stoica.
Specialiştii în nutriţie recomanda persoanelor sănătoase să mănânce doar de două ori pe săptămână carne.