Nu există dovezi că alimentele sunt o cale de transmitere a coronavirusului
Respectarea cu stricteţe de către personalul lucrător din sectorul alimentar a bunelor practici de igienă personală elimină posibilitatea ca acesta să contamineze produsele.
Articol de Radiojurnal, 20 Martie 2020, 06:41
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor precizează că nu există studii care să ateste că alimentele sunt o cale de transmitere a coronavirusului.
Într-un comunicat, ANSVSA subliniază că această concluzie se bazează pe publicaţiile Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară şi a altor instituţii de la nivel mondial, care monitorizează situaţia.
Respectarea cu stricteţe de către personalul lucrător din sectorul alimentar a bunelor practici de igienă personală elimină posibilitatea ca acesta să contamineze produsele alimentare pe care le manipulează sau suprafeţele din cadrul unităţii, precizează Autoritatea, care desfăşoară controale pentru a se asigura de acest lucru.
(S.S.)