Noul guvern Ponta a fost validat
Plenul reunit al Parlamentului a aprobat formula guvernului Ponta III, cu 346 de voturi pentru şi 192 de voturi împotrivă. Validarea, "contestată la Curtea Constituţională".
Articol de Sorin Solomon, 04 Martie 2014, 18:29
Plenul reunit al Parlamentului a aprobat formula guvernului Ponta III, cu 346 de voturi pentru şi 192 de voturi împotrivă.
Pentru validare erau necesare minimum 288 de voturi.
Parlamentarii au votat secret cu bile asupra proiectului de hotărâre privind modificarea structurii şi a compoziţiei politice a guvernului României.
Premierul Victor Ponta a afirmat că speră ca noul guvern să înceapă să funcţioneze chiar de miercuri, precizând că îl va contacta în acest sens pe preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta a mai spus că este dispus ca în şedinţa de miercuri de la Palatul Victoria să adopte măsuri pentru a evita orice confuzii legate de programul de guvernare.
Validarea guvernului Ponta III, contestată la Curtea Constituţională
Deputatul Elena Udrea a anunţat, marţi, în plenul Parlamentului, că Partidul Mişcarea Populară va contesta la Curtea Constituţională noul guvern, arătând că Parlamentul este din nou în situaţia de a fi coadă de topor pentru primul ministru Victor Ponta.
Elena Udrea a spus că aceia care erau acuzaţi că au produs dezastrul în Guvernul Boc sunt acum buni să fie propuşi de către primul ministru, trecând peste promisiunile făcute electoratului.
"PMP va contesta la CC decizia privind noul Guvern", a mai spus Udrea.
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat în plenul Paralmentului, că PDL va depune la Curtea Constituţională o sesizare împotriva Guvernului, având deja numărul de semnături necesare.
Vasile Blaga a precizat că, dacă până luni nu era niciun motiv de atacare a Guvernului la CC, după ce s-a semnat protocolul între PSD şi UDMR, s-a modificat programul de guvernare.
Preşedintele Traian Băsescu propune asumarea răspunderii Guvernului pe programul de guvernare, el spunând că se poate face excepţie, prin decizia BP reunite, de la termenul de 5 zile pentru aşteptarea observaţiilor la program şi asigurând că imediat după asumare numeşte miniştrii.
Ştire în curs de actualizare.