Normele pentru legea parteneriatului public-privat, aprobate
Premierul Emil Boc a precizat că prin aprobarea normelor de aplicare a legii parteneriatului public-privat a fost creat un cadru suplimentar pentru atragerea investiţiilor în România, atât româneşti, cât şi străine.
Articol de Roman Muşat, 12 Decembrie 2010, 18:41
Premierul Emil Boc a anunţat duminică, la un post de televiziune privat, că guvernul a aprobat normele de aplicare a legii parteneriatului public-privat.
Primul-ministru a precizat că a fost creat astfel un cadru suplimentar pentru atragerea investiţiilor în România, atât româneşti, cât şi străine.
"Am adoptat normele la parteneriatul public-privat, o lege care n-a existat în România în ultimii 20 de ani, o lege atât de necesară atragerii de investiţii şi o lege extrem de importantă pentru modernizarea ţării în diverse domenii", a declarat premierul Emil Boc.
Legea parteneriatului public-privat este primită cu optimism de oamenii de afaceri.
Preşedintele organizaţie patronale UGIR 1903, Ioan Cezar Corâci, a declarat pentru Radio România Actualităţi că parteneriatul public-privat ar putea duce la stoparea declinului economic şi la scăderea corupţiei.
"Într-un asemenea cadru, volumul investiţiilor în România va creşte, chiar şi a investiţiilor româneşti. Până acum, singurul lucru pe care-l puteai obţine prin legislaţia în vigoare era o concesiune discutabilă, că aşa scăpăm şi de corupţie...
"Deci, legea e un lucru bun şi, după părerea mea, va reuşi să crească volumul investiţiilor din România şi până la urmă, ar putea să fie un element care să contribuie la stoparea declinului economiei româneşti", a declarat Ioan Cezar Corâci.
Normele legii parteneriatului public-privat au fost adoptate în ultima şedinţă de guvern şi creează cadrul suplimentar pentru atragerea de investiţii străine şi autohtone în diverse domenii: infrastructură, spitale, agricultură, apă şi canalizare.