Noi reguli privind afișarea ingredientelor folosite de restaurante la prepararea mâncărurilor
Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a atras atenția asupra unor noi reguli privind afișarea ingredientelor folosite de restaurante la prepararea mâncărurilor, care ar urma să intre în vigoare de la mijlocul lunii martie.
Articol de Radiojurnal, 27 Ianuarie 2023, 09:10
Autoritatea Naţională pentru Protecția Consumatorului a aplicat anul trecut amenzi în valoare totală de peste 40 de milioane de euro, însă nu a reușit să încaseze până acum decât a cincea parte din această sumă.
Cea mai mare sancțiune, de 2 milioane de euro, a fost dată unei companii aviatice pentru dublu standard, a anunțat președintele ANPC, Horia Constantinescu.
Pe de altă parte, el a atras atenția asupra unor noi reguli privind afișarea ingredientelor folosite de restaurante la prepararea mâncărurilor, care ar urma să intre în vigoare de la mijlocul lunii martie.
Horia Constantinescu: Trebuie să luăm în calcul că mulți operatori economici servesc produse similare ca aspect și ca gust produselor cu care suntem familiarizați, în sensul utilizării cremelor vegetale pe bază de grăsime de palmier în locul smântânii sau a unor produse similare cu brânza, ca aspect și ca textură, cu brânza feta, în condițiile în care și acestea sunt făcute cu puțin zer și foarte multă grăsime de palmier.
Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a mai spus că a primit un mesaj din partea Federației Industriei Hoteliere din România prin care i s-a cerut anularea acestor directive.