Noi proteste faţă de comasarea unor instituţii spitaliceşti
Cadrele medicale de la sanatoriul balnear din Mangalia contestă intenţia ministerului sănătăţii de a transforma unitatea în secţie a sanatoriului de la Techirghiol.
19 Ianuarie 2011, 17:32
Miting la Mangalia, miercuri, unde cadrele medicale de la sanatoriul balnear contestă intenţia ministerului sănătăţii de a transforma unitatea în secţie a Sanatoriului de la Techirghiol.
Alte trei unităţi medicale ar trebui să urmeze acelaşi model de restructurare, iar explicaţia ministerului este că se urmăreşte reducerea costurilor şi îmbunătăţirea actului medical.
Până săptămâna viitoare sunt doar proiecte în discuţie, dar angajaţii celor patru instituţii militează pentru menţinerea organizării actuale.
Cei peste 200 de angajaţi care s-au adunat în centrul Mangaliei, spun că această unitate, sanatoriul balnear, are o vechime de 50 de ani neîntreruptă.
Este o unitate pe profit, ba mai mult, are şi două baze de tratament ultramoderne, aşa că nu sunt decât 18 persoane pe funcţii TESA, deci, în urma restructurării, 18 persoane şi-ar pierde locurile de muncă, potrivit protestatarilor.
Însă sanatoriul balnear Mangalia este un brand, un brand cunoscut, iar desfiinţarea lui şi trecerea în subordinea Sanatoriului Balnear de la Techirghiol ar crea o confuzie pentru că şi acela, de la Techirghiol, la rândul său este cu totul alt brand, mai spun ei.
Angajaţii cer ministerului să-şi păstreze personalitatea juridică, iar autorităţile locale solicită ministerului dacă nu se poate ca sanatoriul balnear Mangalia să-şi păstreze personalitatea juridică să treacă sanatoriul în subordinea primăriei Mangalia.
Administraţia sanatoriului spune acelaşi lucru, că nu este normal, s-au făcut şi memorii către minister, unde s-a prezentat tot ce există la Mangalia, s-a prezentat faptul că este o unitate pe profit, o unitate cunoscută, cu adresabilitate mărită atât în ţară, cât şi peste hotare.