Noi proteste de amploare
Noi proteste de amploare au avut loc duminică în Bucureşti şi în multe dintre marile oraşe ale ţării faţă de schimbarea legilor justiţiei şi a Codului Fiscal.
Articol de Florin Lepădatu, 27 Noiembrie 2017, 06:54
Noi proteste de amploare au avut loc duminică în Bucureşti şi în multe dintre marile oraşe ale ţării faţă de schimbarea legilor justiţiei şi a Codului Fiscal.
În capitală, punctul central a fost şi de această dată Piaţa Victoriei, după care zeci de mii de oameni au pornit în marş către Palatul Parlamentului, unde au cerut ca majoritatea PSD- ALDE să nu mai modifice legislaţia în interesul unor persoane sau grupuri.
Oamenii se tem că în acest fel întregul sistem judiciar va fi pus sub control politic, iar lupta anticorupţie va fi blocată.
"Dacă lucrurile continuă în aceeaşi direcţie în care merg în ultimul an, să spunem, România va deveni un loc neplăcut pentru oamenii care încearcă să trăiască o viaţă liberă şi de calitate.
Rezultatul pe care îl sper eu în primul rând este o conştientizare a populaţiei României că lucrurile pot aluneca într-o direcţie greşită foarte uşor."
Reporter: Ce v-a scos în stradă ?
"Lipsa de transparenţă.
Atâta timp cât un grup hotărăşte în numele unei mase de oameni este prea mult."
"Sunt nenumărate.
Aproape în fiecare zi, 300 şi ceva de zile, se întâmplă ceva care este inadmisibil."
Corespondenţii RRA transmit că oamenii au ieşit masiv în stadă şi la Sibiu, aproape 5.000, sau Cluj Napoca, peste 6.000 de protestatatari.
Au scandat împotriva puterii şi au cerut demisia preşedinţilor Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
La Alba Iulia, printre manifestanţi s-a aflat şi cunoscutul filosof şi publicist Mihai Şora.
La 101 ani, el le-a transmis guvernanţilor că trebuie să fie atenţi şi să ţină cont de ceea ce spun oamenii care au ieşit în stradă.
Au fost proteste şi la Arad, la Baia-Mare, Timişoara, Craiova, Piteşti, Ploieşti, Iaşi, Brăila şi Galaţi. Protestele au fost organizate, pe reţelele de socializare, de peste 40 de grupuri şi organizaţii neguvernamentale, cărora li s-au alăturat, pentru prima dată, şi două confederaţii sindicale, Cartel Alfa şi Blocul Naţional Sindical.