Noaptea Muzeelor 2017
Ediţia din acest an a Nopţii Muzeelor înregistrează un nou record - 212 instituţii din toată ţara vor oferi vizitatorilor evenimente şi programe extinse.
Articol de Radiojurnal, 20 Mai 2017, 09:24
Ediţia din acest an a Nopţii Muzeelor înregistrează un nou record - 212 instituţii din toată ţara vor oferi vizitatorilor, până duminică dimineaţă la ora 4:00, evenimente şi programe extinse.
Manifestarea înregistrează, de la an la an, un succes tot mai mare la nivel internaţional, milioane de europeni sărbătorind cultura pe străzi în aceeaşi noapte, alături de prieteni şi familii.
Anul acesta, peste 3.000 de muzee din toată Europa îşi deschid porţile la noapte, alături de numeroase galerii, şcoli şi alte spaţii culturale.
În Bucureşti, peste 145 de astfel de instituţii participă la Noaptea muzeelor.
Ce oferă unele dintre ele, aflăm de la redactorul nostru Mihaela Helmis.
Reporter: Pentru a alege din oferta celor 34 de muzee şi aproape 20 de parteneri ai acestei nopţi, biblioteci, galerii, şcoli sau fundaţii, iată ce ne propun Muzeul Naţional de Artă al României şi Muzeul de Artă Veche Apuseană.
- Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Artă al României invită vizitatorii în Noaptea Muzeelor să participe la un traseu-concurs cu premii, în galeria de artă europeană, să socializeze în Curtea de Onoare şi să răspundă şi la un chestionar legat de activitatea Muzeului Naţional de Artă al României.
- Academia Română, în colaborare cu Asociaţia Culturală Patrimoniu pentru Viitor, invităm iubitorii de frumos să se bucure de prezenţa uneia dintre foarte puţinele lucrări semnate de Constanţin Brâncuşi aflate la noi în ţară - este vorba de lucrarea "Cap de copil", care va fi expusă pentru zece ore la Muzeul de Artă Veche Apuseană.
Iubitorii de furmos vor putea viziona colecţia de vitralii, grădina de inspiraţie italiană, iluminată pe timp de noapte şi piese de mobilier din ateliere vestite.
Salariaţii din muzeele publice din România vor protesta, astăzi, la prânz, pentru a atrage atenţia asupra faptului că ei fac parte dintr-o categorie profesională ignorată de toate măririle salariale.
Ei susţin că proiectul legii salarizării personalului plătit din fonduri publice îi plasează într-o poziţie şi mai discriminatorie, nedreaptă şi injustă.
Programul complet, aici.