Ninsoare versus drumari
Carosabil uşor alunecos cu strat de zăpadă pe mai multe drumuri de altitudine din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.
Articol de Alex Lancuzov, 05 Ianuarie 2017, 09:04
Studiul de fezabilitate pentru realizarea centurii Timişoara Sud a fost scos la licitaţie de Compania de Drumuri.
Lucrările ar urma să înceapă la sfârşitul anului. Realizarea centurii este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră pentru Timişoara, deoarece în anul 2021 va fi Capitală Europeană a Culturii.
Carosabil uşor alunecos cu strat de zăpadă pe mai multe drumuri de altitudine din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.
Cel mai dificil este în Maramureş, este viscol pe DN18, în Pasul Gutâi, ninge abundent de aproximativ 24 de ore la aproape 1.000 de metri altitudine. Poliţia Rutieră a instituit restricţie de tonaj pe DN18 între Baia Sprie şi Mara.
Adaptaţi viteza la Gutâi, Borşa, Sighet şi Pasul Prislop.
Pe DN17 în Pasul Tihuţa, din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost filtre ale Poliţiei Rutiere pentru verificarea echipării corespunzătoare de iarnă. Dacă mergeţi pe Vatra Dornei, folosiţi şi frâna de motor pe virajele mai strânse. Drumarii anunţă că pe acest tronson de drum european au intervenit cu pluguri şi materiale antiderapante şi nu s-au înregistrat probleme majore, mai ales la urcarea TIR-urilor.
Ninge slab pe autostrada A1 Sebeş-Deva, pe DN7 Valea Mureşului.
Sunt tronsoane cu ceaţă în judeţele Timiş, Bihor şi Covasna.
Avem carosabil umed pe DN1 Valea Prahovei. Nu ninge în staţiuni. Se circulă bine pe DN1 A Cheia-Săcele şi pe DN73 Câmpulung-Bran-Braşov. Iar în Ilfov, pe Centura Capitalei, uşor mai aglomerat la intersecţiile de la Domneşti, Chiajna, Tunari şi Popeşti-Leordeni, totuşi fără a avea coloane pe mai mulţi kilometri.