Mitologia efectelor vaccinării
După ce secolul XX a impus vaccinarea ca unul dintre bunurile civilizaţiei, ne aflăm astăzi în situaţia de a-i lua apărarea şi de a gândi campanii de informare.
Articol de Marilena Frâncu, 19 Iulie 2017, 11:01
După ce secolul XX a impus vaccinarea ca unul dintre bunurile civilizaţiei, ne aflăm astăzi în situaţia de a-i lua apărarea şi de a gândi campanii de informare, astfel încât părinţii să audă mai degrabă vocea specialiştilor decât pe cea a colportorilor de mituri şi legende.
În cadrul campaniei de informare derulate de Radio România în aceste zile trebuie de aceea să îşi găsească locul şi informaţii care să demoleze câteva dintre miturile legate de vaccinare.
Mai ales că Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia că, în 2016, la nivel mondial, 1 din 10 copii era nevaccinat împotriva unor maladii potenţial fatale.
Cei mai mulţi din cei aproape sapte milioane de copii care nu au primit întreaga schemă de vaccinare trăiesc în ţări afectate de instabilitate, sărăcie şi război.
Şi sărăcia de informaţii poate fi însă o cauză şi de aceea multe ţări simt din ce în ce mai acut nevoia unor politici privind vaccinare.