Meşteşugarii se întrec la Cetatea Medievală din Sighişoara
Începând de joi şi până sâmbătă, Cetatea Medievală din Sighişoara găzduieşte a VI-a ediţie a Târgului Meşteşugarilor, la care participă peste 30 de meşteşugari din ţară.
Articol de Raul Matiş, Târgu Mureş, 05 Iulie 2012, 15:47
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sighişoara, Anca Silvia Raţiu, vizitatorii vor avea ocazia să admire obiecte de vestimentaţie rustică, sculptură în lemn, ceramică, instrumente muzicale, vase din cupru roşu, sticlă decorativă, ţesături, macrameuri, picturi pe lemn, ouă încondeiate, sculpturi în os, podoabe, obiecte din pâslă şi diverse produse din lut.
La fel ca cele precedente, şi această ediţie va avea drept scop revitalizarea meşteşugurilor tradiţionale prin transmiterea tehnicii de lucru publicului interesat, astfel că meşterii îşi vor putea demonstra abilităţile profesionale prin intermediul unor ateliere de creaţie care vor avea loc în fiecare zi a târgului şi la care sunt invitaţi toţi vizitatorii care vor să deprindă arta unui meşteşug străvechi.
Târgul Meşteşugarilor va fi completat cu un program artistic - cântece şi dansuri populare româneşti, săseşti, ţigăneşti şi maghiare – la care participă grupul vocal folcloric ''Târnava Mare'', Ansamblul ''Românaşul'', Grupul vocal ''Flori de Nalbă'', Formaţia de dansuri populare a Forumului Democrat German, Formaţia de dansuri a grupului de adolescenţi din cadrul programelor sociale Veritas şi Ansamblul Kikerics.
Meşteşugarii vor reveni în Cetatea Medievală în data de 20 iulie, la debutul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Sighişoara Medievală, care va dura în acest an timp de zece zile.
''Târgul Meşteşugarilor a fost gândit ca o acţiune culturală atât pentru comunitate, cât şi pentru turişti, un eveniment care să fie un prilej de comunicare între meşterii populari de etnii diferite, o piaţă de desfacere pentru obiectele de artizanat, o acţiune care îmbină tradiţia artei meşteşugului cu cea a portului, a cântecului şi a dansului popular'', susţine Anca Silvia Raţiu.