Măsurile de austeritate generează proteste zilnice în ţară
În mai multe localităţi din ţară, măsurile de austeritate au fost contestate printr-o serie de acţiuni de protest la care au participat membri ai unor sindicate şi angajaţi din sectorul bugetar.
Articol de Răzvan Stancu, 21 Octombrie 2010, 17:12
La Râmnicu Vâlcea s-a desfăşurat un marş de protest, la care participă mai ales salariaţi ai administraţiei locale, care nu şi-au mai primit salariile de peste cinci luni, informează corespondentul RRA, Ana Maria Cârstea.
Aproximativ 500 de persoane s-au îndreaptat către primăria Râmnicului şi mai apoi spre prefectură.
Cei mai mulţi protestatari provin din rândul administraţiilor locale, nemulţumiţi de faptul că de peste cinci luni de zile nu şi-au mai încasat salariile.
Acestora li s-au alăturat şi angajaţii de la ambulanţă, de la uzina sodică Govora, dar şi cei de la consiliul judeţean.
Peste 80% dintre angajaţii consiliului judeţean nu şi-au mai primit salariile întregi, ei fiind retribuiţi cu sume între 400 şi 500 de lei.
Grevă japoneză de solidaritate
În câteva localităţi din ţară, măsurile de austeritate au fost denunţate într-o serie de acţiuni la care au participat membri ai unor sindicate şi angajaţi din sectorul bugetar.
În Capitală, câteva zeci de profesori au pichetat din nou sediul Ministerului Educaţiei.
La Suceava, peste 2.500 de cadre didactice aparţinând sindicatului liber şi independent "Bucovina" au organizat o grevă japoneză, în semn de solidaritate cu învăţătoarea din Caracal care se află în greva foamei de aproape 60 de zile.
La Constanţa, angajaţi ai consiliului judeţean şi ai primăriei, membri ai sindicatului funcţionarilor publici, au protestat în faţa sediului local al PDL, după care au pichetat prefectura.
Mitingul s-a încheiat fără incidente, iar sindicaliştii au anunţat că vor organiza zilnic proteste, până pe 29 octombrie.