Măsuri pentru protejarea populației pe timp de caniculă
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor atrage atenţia că în timpul verii creşte riscul alterării alimentelor.
Articol de Nicoleta Turcu, 24 Iunie 2016, 08:27
În perioadele în care este foarte cald trebuie să ţinem cont de anumite reguli.
Pe lângă protecţia împotriva razelor soarelui, este bine să fim atenţi şi la ce mâncăm.
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor atrage atenţia că în timpul verii creşte riscul alterării alimentelor şi, implicit, al apariţiei toxiinfecţiilor alimentare.
Produsele alimentare ar trebui cumpărate numai din locuri autorizate și care au spații de depozitare corespunzătoare și curate. În plus, carnea, brânza sau ouăle trebuie puse cât mai repede în frigider sau în congelator, iar alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite.
Consumatorii pot sesiza neregulile, dacă le constată, la numărul de telefon 0800.826.787. Și medicii au sfaturi pentru a evita problemele de sănătate în aceeastă perioadă: nu trebuie să stăm la soare între orele 11:00 și 18:00, este bine să bem peste un litru și jumătatea de lichide, să mâncăm fructe și legume proaspete și să nu bem cafea în exces sau alcool.
În unele zone autoritățile au luat deja măsuri pentru protejarea populației pe timp de caniculă. La Constanța, spre exemplu, au fost amplasate 12 puncte de prim-ajutor, dotate cu aer condiționat și apă rece. Și în Capitală urmează să fie montate astfel de corturi.