Lucrări de investiţii, reparaţii şi igienizare la școlile din Galaţi
Cu aproape două săptămâni înaintea începerii noului an şcolar, în multe unităţi de învăţământ se lucrează la remedierea problemelor şi la igienizarea sălilor de clasă.
Articol de Maria Măndiţă, Galaţi, 28 August 2018, 12:48
Cu aproape două săptămâni înaintea începerii noului an şcolar, în multe unităţi de învăţământ se lucrează la remedierea problemelor şi la igienizarea sălilor de clasă.
În municipiul Galaţi, primăria a investit peste 13 milioane de lei în instalarea de centrale termice individuale.
Dacă problema încălzirii pe timpul iernii pare să se remedieze, pentru lipsa locurilor în creşe încă nu s-a găsit o soluţie, fiind al zecelea an în care în municipiu vor funcţiona doar două creşe de stat.
Un reportaj de corespondenta noastră Maria Măndiţă.
Reporter: Cum e sala de clasă?
-: Frumoasă, nu zic că e rea.
Reporter: Băncile sunt bune?
-: Sunt bune, dar colegii se urcă pe ele.
Reporter: Anul trecut erau mai bune decât sunt acum, cred, că erau noi.
-: Da, dar acum nu mai sunt.
Reporter: Puţine sunt sălile de clasă în care să nu fie nevoie de lucrări de reparaţie, însă primăria Municipiului Galaţi s-a concentrat în această vară pe instalarea de centrale termice în unităţile şcolare, pentru ca elevii să nu trenure de fig la iarnă, având în vedere incertitudinea privind funcţionarea sistemului centralizat de termoficare.
Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi: Până acum, au avut loc lucrări la 87 de unităţi de învăţământ de la nivelul municipiului Galaţi. Dintre acestea, vorbim de 61 unde au fost montate centrale termice şi în cadrul acestor lucrări a fost permisă inclusiv realizarea unor lucrări ce ţin de reparaţii şi igienizare, iar la alte 26 s-a intervenit exclusiv pentru lucrări de reparaţii şi igienizare. În unele dintre unităţile de invăţământ încă se lucrează, astfel încât până la începerea anului şcolar să nu avem probleme de niciun fel.
Reporter: O altă problemă se referă la lipsa creşelor de stat din Galaţi, municipiu care în urmă cu 30 de ani avea 36 de creşe de stat, iar în prezent nu mai există decât două.