Locuitorii din Braşov pot semnala online neregulile întâlnite
Toate problemele identificate de braşoveni vor apărea pe o hartă online a oraşului şi vor fi trimise automat instituţiilor responsabile, care verifică informaţiile.
Articol de Mădălin Iacob, Braşov, 26 Noiembrie 2012, 13:55
Braşovul este primul oraş din ţară în care locuitorii pot semnala pe internet diverse nereguli pe care le observă.
De luni, toate problemele identificate de braşoveni vor apărea pe o hartă online a oraşului şi vor fi trimise automat instituţiilor responsabile.
Dacă informaţiile sunt corecte, acestea vor încerca să remedieze situaţia şi vor răspunde celor care au semnalat problema.
Tot de luni, braşovenii au la dispoziţie şi un număr de telefon la care pot atrage atenţia autorităţilor cu privire la problemele din oraş.
Braşovenii pot sesiza de luni non-stop, la numărul de telefon 0268.984 orice incident din oraş.
La dispoziţia cetăţenilor există, de asemenea şi o adresă de e-mail şi o secţiune "Servicii pentru cetăţeni" pe site-ul oraşului "brasovcity.ro".
Pe acelaşi site ei pot consulta o hartă online a incidentelor din oraş.
Totul este posibil prin intermediul unui dispecerat tehnic integrat, care este operaţional de luni, de la ora 8:00, ne spune Gabriela Vlad, managerul proiectului şi şef Serviciu informatic în cadrul Primăriei Braşov.
"Oferim posibilitatea cetăţeanului de a interacţiona cu primăria, de a transmite un mesaj către noi, de a trimite spre rezolvare un act pentru a fi soluţionat prin fluxul intern şi apoi să i se transmită răspunsul ori prin poştă, ori prin portal, plata taxelor şi impozitelor şi prin acest proiect ne-am dorit extinderea gamei de servicii şi anume să poată sesiza un incident care poate apărea pe domeniul public: un bec ars, un semafor care nu funcţionează, o groapă în asflat, un capac de canal lipsă şi astfel poate să sesizeze un incident prin plasarea lui pe această hartă interactivă", a declarat Gabriela Vlad.
Proiectul Dispeceratului Tehnic Integrat la nivelul municipiului Braşov a costat peste 6.5 milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene în proporţie de 98%.