Lipsa radiolui public la conferinţa Victoriei Nuland,"regretată"
Comisia pentru cultură a Senatului îşi exprimă "regretul şi nedumerirea"că Radio România şi Agerpres nu au participat la întâlnirea cu subsecretarul de stat Victoria Nuland.
Articol de Radiojurnal, 14 Ianuarie 2014, 17:22
Comisia pentru cultură şi media din Senat şi-a exprimat regretul că instituţiile de presă Radio România Actualităţi şi Agerpres nu au putut beneficia de acreditare pentru a participa la întâlnirea cu jurnaliştii pe care subsecretarul de stat american, Victoria Nuland, a avut-o la Bucureşti, se arată într-un comunicat al Comisiei de cultură remis Agerpres.
În document se precizează faptul că prin instituirea unei selecţii caracterizate printr-un grad înalt de subiectivitate, media publice din România a fost desconsiderate, limitându-se accesul la informare pentru o parte importantă a publicului.
Întrebat fiind dacă Radioul Public ar putea avea reacţii internaţionale în urma acestui incident, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, prezent astăzi la Comisia de Cultură a Senatului, a afirmat că este posibil.
"La nivel de corporaţie, noi informăm aproape cinci milioane de oameni pe zi şi cred şi sunt convins că era normal să fim acolo. Este vorba despre un post public, probabil cel mai important din România în momentul acesta, căruia nu i-a fost permis accesul la o manifestare, la o ieşire publică a unui important demnitar american, care, de altfel, a avut un comportament absolut excepţional" a mai spus preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.
Radioul Public "va continua să organizeze evenimente de cultură"
O delegaţie a SRR a fost astăzi audiată de Comisia de cultură de la Senat, în legătură cu activitatea Radioului Public în 2013, şi priorităţile instituţiei pentru anul în curs.
Conducerea SRR a fost felicitată de membrii comisiei, pentru respectarea misiunii publice şi pentru toate evenimentele şi campaniile derulate.
Radio România este media cu cea mai mare expunere constantă din ţară, posturile SRR însumând aproximativ cinci milioane de ascultători pe zi, a precizat preşedintele director general al SRR, Ovidiu Miculescu.
Acesta a mai spus că priorităţile Radioului Public în 2014 sunt: dezvoltarea puternică online, îmbunătăţirea acoperirii naţionale, dar şi continuarea creării de programe competitive, bazate pe informaţii echilibrate şi echidistante.
El a afirmat că procentul de informaţii culturale de la Radioul Public, de 14,85%, este unul din cele mai ridicate din Europa pe acest format.
Ovidiu Miculescu a arătat că în 2014 Radioul Public va continua să organizeze evenimente de cultură, precum Festivalul de Teatru Radiofonic, sub patronajul Casei Regale şi al Ministerului Culturii, Festivalul Internaţional al Orchestrelor, Târgul de carte Gaudeamus, dar şi alte evenimente publice off-air