Lipsa personalului calificat în industria hotelieră
România are anual trei milioane de turişti, comparativ cu Bulgaria care are aproximativ nouă milioane.
Articol de Florin Lepădatu, 11 Aprilie 2018, 11:35
România are anual trei milioane de turişti, comparativ cu Bulgaria care are aproximativ nouă milioane.
Acest lucru este unul anormal, după cum a declarat preşdintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, Dragoş Petrescu.
El a mai spus că principala problemă cu care se confruntă industria hotelieră este lipsa personalului calificat, iar autorităţile ar trebui să schimbe mentalitatea că a lucra în această industrie este un lucru rău şi prost plătit.
Cifra de afaceri este de 2,7 milioane de euro pentru zona restaurantelor, iar numărul acestora este de aproape 27.000, în Bucureşti fiind înregistrate aproximativ 3.000 de unităţi.
El a mai spus că preţul este pe ultimul loc în alegerea unui restaurant în topul preferinţelor consumatorilor.
Dragoş Petrescu: "117.000 de oameni trăiesc de pe urma acestei industrii, din care 33.000 în Bucureşti.
În restaurante, 70% dintre ei folosesc livrări, 50% fast food, 42% supermarket.
Rămâne în continuare produsul ca fiind cel mai important lucru pe care îl urmăresc clienţii în restaurante, după care urmează calitatea serviciului, pe ultimul loc, mai ales după un an foarte, să zic, mulţi bani în piaţă, mult apetit pentru consum, preţul a rămas pe ultimul loc.", relatează Rador.