Legislaţia privind controlul produselor de pescuit
O recentă modificare a legislaţiei în domeniul produselor de pescuit le permite pescarilor români să concureze în condiţii egale cu cei europeni.
Articol de Florin Lepădatu, 13 August 2019, 07:48
O recentă modificare a legislaţiei în domeniul produselor de pescuit le permite pescarilor români să concureze în condiţii egale cu cei europeni, a declarat la Radio România Actualităţi, noul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Horia Constantinescu.
Acesta vorbea recent despre existenţa unui dublu standard pe această piaţă, în condiţiile în care peştele românesc era considerat proaspăt doar două zile, iar cel italian, de exemplu, avea un termen de 21 de zile.
La 10 iunie, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară a modificat legislaţia privind controlul produselor de pescuit, astfel că a reglat acest aspect.
Horia Constantinescu: "Lăsăm în felul acesta deschisă poarta încrederii pescarului român de a repopula bălţile cu peşte de a depune din nou diligenţe să iasă în larg să pescuiască, pentru că acum ştie că are şanse egale cu pescarul sau comerciantul european."
Chiar şi aşa, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare consideră că legislaţia europeană în domeniul piscicol este învechită şi a declarat că speră ca normele europene să fie realizate şi pe baza informaţiilor furnizate de autorităţile din România.