La Palatul Victoria a fost lansată Declaraţia Naţională a Tinerilor privind Schimbările Climatice
Declaraţia Naţională a Tinerilor privind Schimbările Climatice, document care conţine soluţii pentru completarea politicilor climatice ale României, a fost lansată vineri la Palatul Victoria.
Articol de Radio România Actualităţi, 25 Octombrie 2024, 14:48
Declaraţia Naţională a Tinerilor privind Schimbările Climatice, document care conţine soluţii pentru completarea politicilor climatice ale României, a fost lansată astăzi la Palatul Victoria. La evenimentul organizat de Platforma Tinerilor pentru Sustenabilitate şi Consiliul Tineretului, cu sprijinul Cancelariei Prim-Ministrului şi UNICEF, participanţii au menţionat cât este de important ca generaţiile tinere să se implice în toate proiectele de mediu elaborate de autorităţile statului.
Reporter Petruţa Obrejan: ”Tinerii români vor să contribuie activ, pentru a beneficia de un viitor mai sigur şi mai sustenabil şi să ofere inclusiv soluţii, în condiţiile în care schimbările climatice sunt pline de provocări, spunea astăzi Elena Miron, cofondatorul Platformei Tinerilor pentru Sustenabilitate.
Elena Miron: ”Declaraţia pe care noi o lansăm astăzi este o reflecţie a angajamentului tinerilor din România pentru un viitor mai sigur şi mai sustenabil. Este un apel la colaborare. Suntem conştienţi că timpul nu mai este de partea noastră în faţa schimbărilor climatice, însă astăzi suntem aici pentru a arăta că prin acţiune colectivă şi angajament ferm, putem genera soluţii reale.”
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Bogdan Cristescu, crede că în realitate, educaţia pentru mediu şi schimbările climatice au nevoie, pe lângă cunoaştere, mai ales de acţiune.
Bogdan Cristescu: ”Noi ne vom fi îndeplinit misiunea atunci când protecţia mediului şi atenţia la ceea ce este în jur, pentru noi şi pentru cei care vor veni, va fi parte din acţiunea noastră în fiecare zi. Şi atunci, din acest motiv, mă bucur că spuneţi "acţiunea".”
Copiii, tinerii sunt cei mai afectaţi de schimbările climatice, spunea şi consilierul de stat de la Cancelaria premierului, Mihaela Frăsineanu, întrucât acestea vor avea un impact clar asupra educaţiei şi stării de sănătate.
Mihaela Frăsineanu: ”Mă bucur că în acest document, tinerii din ţara noastră au abordat teme precum educaţia climatică, protecţia biodiversităţii, limitarea schimbărilor climatice şi promovarea inovaţiei verzi, dar şi că propun o serie de soluţii concrete.” ”/editor Florin Lepadatu/