La mare, iar şi iar...
Vremea frumoasă şi însorită îi încurajează pe turişti să meargă la mare, iar autorităţile iau măsuri pentru ca sezonul estival pe litoral să se desfăşoare fără probleme.
Articol de Florin Lepădatu, 01 Iulie 2019, 07:32
Vremea frumoasă şi însorită îi încurajează pe turişti să meargă la mare, iar autorităţile iau măsuri pentru ca sezonul estival pe litoral să se desfăşoare fără probleme şi anul acesta.
De luni, vor fi mai multe controale ale inspectorilor sanitar-veterinari, iar poliţia îşi intensifică acţiunile de ordine publică.
Dacă vacanţa va fi mai sigură pe litoral, ea va fi şi mai scumpă, pentru că de luni cresc tarifele la cazare, precum şi cele pentru mâncare sau divertisment.
Reporter Cătălina Creţu: "Luna iulie vine cu preţuri mai mari pe litoral, tarifele de cazare urmând să fie majorate chiar şi cu 20% pe noapte.
Camerele vor fi ocupate însă integral, pentru că după cum spun reprezentanţii patronatelor din turism, românii vor să meargă la mare în iulie şi august, când este cel mai scump.
Preţurile variază în funcţie de staţiune: cele mai mici vor fi la Saturn, iar cele mai mari în Mamaia.
Astfel, pentru hotelurile de 4 şi 5 stele din Mamaia, preţul pe noapte al unei camere va porni de la 1.000 de lei şi poate creşte până la 1.300 de lei, în funcţie de ofertă.
Tarifele pentru cazarea la un hotel de două stele vor fi cuprinse între 150 şi 200 de lei pe noapte, iar la unul de 3 stele între 250 şi 350 de lei pe noapte.
În Eforie, la un hotel de două stele preţul unei camere va fi cuprins între 120 şi 180 de lei pe noapte, în timp ce la Costineşti, Vama Veche sau 2 Mai, preţurile vor fi în jur de 80-100 de lei la un hotel sau o pensiune.
Ca în fiecare an, localnicii sunt dornici şi ei să îşi oferă serviciile.
Cu 150 de lei poate fi închiriată pentru o noapte o garsonieră, iar cu 250 de lei un apartament cu două camere.
Tot de la 1 iulie vor creşte şi preţurile la mâncare, dar calitatea trebuie să fie pe măsură, aşa că îţi deci de inspectori sanitar-veterinari vor verifica în special taberele şcolare, supermarketurile şi unităţile de alimentaţie publică aglomerate.
Poliţia va organiza acţiuni pentru a preveni furturile, dar şi pentru combaterea traficului şi consumului de droguri.
Ciprian Sobaru, şeful Serviciului Rutier Constanţa: "Organizarea şi desfăşurarea de activităţi în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog pentru prevenirea traficului şi consumului de droguri în rândul tinerilor pe litoral, desfăşurarea de activităţi în parteneriat cu ANITP, Centrul Regional Constanţa şi Radio Vacanţa pe linia prevenirii dispariţiei minorilor."
Ca în fiecare an, poliţiştii vor acţiona pentru respectarea ordinii publice, siguranţei rutiere, regimului armelor de foc şi combaterea evaziunii fiscale."