La Brăila şi Galaţi este aşteptat vârful de viitură pe Dunăre
Nivelul Dunării a depăşit în această dimineaţă cu şase centimetri cota de inundaţii, având un debit de 14.000 de metri cubi pe secundă.
Articol de Maria Măndiţă, Galaţi, 28 Mai 2014, 14:33
Dunărea a continuat să crească la Brăila şi Galaţi, unde astăzi este aşteptat debitul maxim.
Pe sectoarele de dig brăilene apa a ajuns până la trei sferturi din înălţime, dar, potrivit prognozei, cota nu va mai creşte decât foarte puţin.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă spune că infiltraţiile care s-au produs în dig sunt normale pentru un asemenea nivel şi oamenii nu au de ce să-şi facă griji.
Nivelul Dunării a depăşit în această dimineaţă cu şase centimetri cota de inundaţii, având un debit de 14.000 de metri cubi pe secundă.
Pentru protecţie agenţii economici de pe malul Dunării şi-au construit diguri de apărare din saci cu nisip.
În Şantierul Naval Damen Galaţi apa a intrat pe anumite porţiuni, fără însă să afecteze activitatea, dovadă că se va respecta şi programarea pentru vineri, când va avea loc lansarea la apă a unui remorcher.
Totuşi, muncitorii din şantierul naval au construit un dig de apărare în dreptul halei de asamblare, pentru ca apa să nu împiedice activităţile obişnuite.
Restricţii la bacul din Brăila
Dunărea a inundat faleza inferioară, locul de promenadă al gălăţenilor, dar şi mai multe terase aflate la malul apei.
În rest, nu sunt probleme deosebite, bacurile circulând după orarul obişnuit.
Totuşi, având în vedere că, de ieri, bacurile din Brăila traversează Dunărea doar cu autovehiculele mici, existând restricţii de mare tonaj, toate autocamioanele sunt nevoite acum să traverseze fluviul pe la Galaţi.
Din acest motiv, la Punctul de Trecere Bac de la Galaţi este aglomeraţie, şoferii aşteptând mai mult de o oră pentru a urca pe bac.