K. Iohannis, discurs la Sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a NATO
UPDATE: România va continua să fie un partener de dialog şi un aliat de încredere al Alianţei Nord Atlantice, este mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis.
Articol de Alina Stănuţă, 09 Octombrie 2017, 08:39
UPDATE ora 9.40 - România va continua să fie un partener de dialog şi un aliat de încredere al Alianţei Nord Atlantice , este mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis delegaţilor la Adunarea Parlamentară a NATO.
În discursul său, Şeful Statului a vorbit despre necesitatea consolidării parteneriatului transatlantic, dar şi pe cel dintre NATO şi Uniunea Europeană, în condiţiile agravării climatului de securitate.
Klaus Iohannis a mai precizat că NATO nu reprezintă un inamic pentru Rusia şi a apreciat că prezenţa pe flancul estic trebuie întărită.
AUDIO: K. Iohannis, discurs la Sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a NATO, transmis în direct de RRA.
Şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului au transmis că regiunea Mării Negre este esenţială pentru securitatea NATO, fiind necesară implementarea angajamentelor asumate.
Știrea inițială:
Sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a NATO este în plină desfăşurare la Palatul Parlamentului din Bucureşti, iar în scurt timp va ţine un discurs preşedintele Klaus Iohannis.
La reuniunea din Capitala României urmează să participe şi secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg.
Sesiunea plenară AP NATO a început deja aici la Palatul Parlamentului, sala de plen a Camerei Deputaţilor este plină. Sunt prezenţi peste 800 de delegaţi din 50 de ţări.
În deschiderea sesiunii, preşedintele AP a Alianţei, Paolo Alli, sublinia importanţa diplomaţiei parlamentare şi arăta că discuţiile se concentrează pe evoluţiile care au loc în zona Mării Negre, cu o Rusie care încalcă drepturile internaţionale şi a cărei strategie nu se limitează doar la această zonă. Trebuie să fim atenţi şi vigilenţi, fără a face compromisuri - mai spunea Paolo Alli.
Participanţii vor face o evaluare a stadiului de aplicare a deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varşovia şi la reuniunea la nivel înalt de la Bruxelles, de anul acesta.
De asemenea, va fi pregătită agenda viitorului summit din 2018.
Sunt aşteptaţi să susţină discursuri aici, în deschiderea sesiunii plenare: şeful statului, Klaus Iohannis; preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului - Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea; şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.