Judeţul Sibiu - Regiune gastronomică europeană în 2019
Judeţul Sibiul a primit titlul de "Regiune gastronomică europeană pentru anul 2019", statut pe care îl va împărţi cu regiunea Egeea de Sud din Grecia.
Articol de Carmen Vulcan, Sibiu, 29 Septembrie 2016, 13:25
Județul Sibiu a fost desemnat să fie Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019, titlu pe care îl va împărți cu regiunea Egeea de Sud din Grecia.
Deciziile au fost anunțate astăzi , la Sibiu, de către un juriu european de experţi desemnat de Institutul Internaţional pentru Gastronomie, Cultură, Artă şi Turism.
Ceremonia s-a desfășurat la Palatul Brukenthal din Sibiu unde membrii juriului de experți au putut și degusta din produsele traditionale pregătite de cele două regiuni candidate.
Regiune Gastronomică Europeană este un titlu acordat de Instituitul International pentru Gastronomie, Cultură, Artă si Turism. Directoarea acestuia, Diane Dodd, a felicitat cele doua regiuni câștigătoare, dar a atras atenția că această desemnare este doar un început de drum, care aduce cu sine multă responsabilitate.
“Pentru voi călătoria abia acum începe. Acest titlu vine cu o responsabilitate enormă, pentru că există așteptări foarte mari din partea unui public numeros, iar aceste așteptari vor crește și mai mult în perioada următoare”, a declarat Diane Dodd.
Sloganul ales de Sibiu pentru candidatura sa la acest titlu este "Belşug şi gust de poveste".
În următorii 3 ani, autoritățile sibiene s-au angajat să investeasca peste 8,5 milioane de euro în Programul Sibiu- Regiune Gastronomică Europeana 2019.