Judeţele Timiş şi Arad- grav afectate de furtună
Furtuna din vestul ţării a ucis 8 persoane , 6 dintre acestea erau din judeţele Timiş şi Arad
Articol de Florin Galescu, 17 Septembrie 2017, 22:52
6 persoane au decedat în vestul ţării, unde furtuna a făcut ravagii.
Două persoane şi-au pierdut viaţa în Timişoara, iar alte trei în staţiunea Buziaş- este vorba de membrii acelaiaşi familii. O altă femeie a decedat în judeţul Arad, la Moneasa. Numărul persoanelor rănite, potrivit ultimului bilanţ realizat de ISU Timiş este de 49, dintre care 7 minori. Doi copii au fost într-o stare mai gravă şi au fost operaţi de urgenţă dar, din fericire, aceştia ar fi în afara pericolului.
Numai în Timişoara au fost aproape 440 de solicitări de intervenţie la numărul unic de urgenţă 112. Furia naturii a afectat aproape o sută de acoperişuri, peste 200 de copaci au fost rupţi sau scoşi din rădăcini, şi 30 de autovehicule au fost avariate.
Nici în restul judeţului situaţia nu este mai bună, iar în continuare în teren intervin echipele ISU, Serciviile Voluntare de Situaţii de Urgenţă, dar şi angajaţii de la Primării, Enel, Eon, Drumuri, Poliţia, Jandarmeria şi Poliţia Locală. Activitatea şcolară nu se va desfăşura total sau parţial în 13 unităţi de învăţământ, după ce acoperişurile au fost luate de vânt sau din cauza faptului că nu au curent eletric.
De altfel, ultimele date ale Enel, arată că în Timiş sunt, în continuare afectate total sau parţial 30 de localităţi. Şi traficul feroviar a fost afectat, iar cinci garnituri au staţionat în Gara de Nord din Timişoara, iar circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu greutate.
În judeţul Arad echipele de salvatori au intervenit la 86 cazuri in tot judeţul. Traficul a fost afectat mai multe drumuri, inclusiv naţionale. În afară de persoana care a decedat la Moneasa, alte 12 au necesit îngrijiri medicale. Au fost afectate şi mai multe instituţii publice, precum sedii ale poliţiei, licee, şi chiar biserici.
Fără curent mai sunt, în judeţul Arad, încă aproape 29 de mii de abonaţi din 23 de localităţi.
La această oră nu mai există vreun drum naţional cu circulaţia blocată din cauza copacilor căzuţi pe carosabil şi de asemenea nu sunt semnalate accidente rutiere care să impună restricţii de circulaţie pe autostrăzile sau drumurile naţionale care tranzitează ţara.
Autorităţile din cele două judeţe au anunţat că vor cere ajutorul Guvernului pentru despăgubiri.