Învăţământul în limba germană "ar putea atrage investitori în Transilvania"
Ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, crede că învăţământul în limba germană trebuie să ofere o combinaţie potrivită de deprinderi teoretice şi abilităţi practice.
30 Septembrie 2015, 05:43
Dezvoltarea învăţământului superior în limba germană este un element-cheie în atragerea unor noi investitori în zona Transilvaniei - a declarat ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk.
Acesta a participat la semnarea acordului de constituire a Consiliului consultativ al liniei de studiu în limba grmană de la Universitatea Babeş Bolyai.
Linia germană a universităţii clujene funcţionează în mod autonom de 20 de ani.
Ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, crede că învăţământul în limba germană trebuie să ofere o combinaţie potrivită de deprinderi teoretice şi abilităţi practice.
Tocmai de aceea el a salutat faptul că noul Consiliu consultativ al liniei germane a Universităţii Babeş Bolyai combină reprezentanţi ai mediului academic cu oameni de afaceri.
Werner Hans Lauk:Cooperarea dintre reprezentanţii companiilor, adică dintre cei care au nevoie de forţă de muncă bine calificată, şi cei care îi formează pe aceşti tineri, cred profesionişti excelenţi, este un model de succes la Universitatea Babeş Bolyai care este o universitate de prestigiu.
Ambasadorul german este de părere că învăţământul de calitate în limba germană a reprezentt un element-cheie în atragerea multor companii care au investit în România.
Werner Hans Lauk:În general multe companii germane sunt foarte active în România. Companiile germane au generat mai mult de 100.000 de locuri de muncă şi în special în Cluj sunt prezente multe companii prestigioase.
În Cluj-Napoca două dintre cele mai apreciate universităţi oferă studii în limba germană.
Este vorba de Universitatea Babeş-Bolyai şi de Universitatea Tehnică.
Să mai amintim că Universitatea Babeş-Bolyai este prima din România care a înfiinţat o linie de studiu în limba germană. Aceasta, alături de linia de studiu în limba maghiară, asigură caracterul multicultural al instituţiei de învăţământ superior.