Intermediarii, ”eliminaţi de pe traseul de la producător la raft”
Produsele româneşti sunt mai scumpe decât cele din import pentru că fermierii nu dispun de facilităţi de prelucrare şi comercializare a cărnii şi laptelui, spune Petre Daea.
Articol de Radiojurnal, 26 Noiembrie 2017, 07:32
Produsele alimentare româneşti sunt mai scumpe decât cele din import, pentru că fermierii locali nu dispun de facilităţi de prelucrare şi comercializare a cărnii şi laptelui, a afirmat, ieri, ministrul agriculturii Petre Daea, la Cluj-Napoca, unde s-a oprit în acest weekend caravana "Alege oaia".
El a promis că autorităţile se vor implica mai mult în amenjarea unor abatoare şi puncte de colectare, pentru a se elimina intermediarii.
Petre Daea: Fermierii ştiu ce au de făcut. Noi trebuie să-i sprijinim, dezvoltând interesul de consum al populaţiei, în aşa fel încât aceste produse să fie cumpărate, nu trebuie să rămânem doar la promovare. Și împreună lucrăm, inclusiv cu fermierii să avem puncte de sacrificare, să avem puncte de prezentare, să avem locuri în care crescătorul de ovine să poată să vină cu produsul şi să-l valorifice, că dacă sunt mulţi intermediari, fiecare vrea să câştige, şi atunci cel ce pierde este consumatorul şi apoi producătorul.
Campania "Alege oaia" a fost demarată de Ministerul Agriculturii la începutul lunii noiembrie pentru promovarea consumului de carne de ovine.