Intensificare a controalelor pentru siguranţa alimentelor
Se verifică modul în care operatorii din sectorul alimentar respectă normele privind procesarea produselor, trasabilitatea acestora, precum şi condiţiile de ambalare, transport, depozitare şi comercializare.
Articol de Radiojurnal, 09 Decembrie 2024, 15:46
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor intensifică în această perioadă - până la Crăciun - controalele tematice specifice, cu scopul prevenirii apariţiei toxi-infecţiilor alimentare şi al prevenirii raspândirii virusului pestei porcine africane.
Se verifică modul în care operatorii din sectorul alimentar respectă normele privind procesarea produselor, trasabilitatea acestora, precum şi condiţiile de ambalare, transport, depozitare şi comercializare până la consumatorul final.
Controale se fac la toate tipurile de unităţi de prelucrare, depozitare şi comercializare, în trafic - privind respectarea condiţiilor de transport, de asemenea la depozitele unde ajung produse din comerţul intracomunitar si import, dar şi la târgurile organizate în preajma sărbătorilor, informează ANSVSA.
Autoritatea mai aminteşte că direcţiile judeţene sanitar-veterinare au program prelungit de lucru în perioada urmatoare, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, iar examinarea cărnii provenite de la porcii sacrificaţi în vederea depistării trichinelozei este obligatorie.