Inspectorii de la Protecția Consumatorului fac verificări în locurile în care se vând produse specifice de Paște
În județul Vrancea, echipe mixte au controlat zilele acestea magazine, depozite și unități de alimentație publică pentru a se asigura că produsele vândute nu pun în pericol sănătatea oamenilor.
Articol de Gabriel Sava, 12 Aprilie 2023, 14:55
Inspectorii de la Protecția Consumatorului sunt pe teren și fac verificări în locurile în care se vând produsele specifice de Paște.
În județul Vrancea, echipe mixte au controlat zilele acestea magazine, depozite și unități de alimentație publică pentru a se asigura că produsele vândute nu pun în pericol sănătatea oamenilor.
Comercializarea cărnii de miel se poate face doar în spații autorizate sanitar-veterinar, iar sacrificarea animalelor destinate vânzării, doar în abatoare autorizate, spune medicul Adrian Rădulescu, purtător de cuvânt al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea.
Adrian Rădulescu: Discutăm doar de comercializarea cărnii de miel sacrificat în abator, deoarece la nivelul județului Vrancea nu avem puncte de sacrificare temporare, drept pentru care producătorii, crescătorii merg să sacrifice mielul în abator și vin să comercializeze carcasa de miel,, numai în spațiul autorizat sanitar-veterinar.
Verificările pe linia respectării condițiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor continuă, iar acolo unde au fost constatate probleme au fost aplicate și sancțiuni:
Adrian Rădulescu: Asigurăm permanență, pe de o parte, în tot județul, mai ales în piețele agroalimentare, unde există personal sanitar-veterinar, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. De asemenea, avem acțiuni comune cu alte instituții. Vorbim de 78 de obiective verificate și s-au aplicat șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 87.400, urmând ca acțiunea să se desfășoare în continuare.
A spus purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitar Veterinare. Autoritățile atrag atenția celor care cumpără din surse neautorizate, mai ales produse alimentare, că se expun unor riscuri privind propria sănătate.