În România media naşterilor premature "este dublă faţă de ţările din UE"
Despre importanța screeningului prenatal cu medicul Anca Simionescu de la Maternitatea Filantropia.
Articol de Adriana Turea, 27 Iulie 2016, 08:28
În condiţiile în care numărul naşterilor premature este dublu faţă de cel înregistrat în alte ţări europene, iar un sfert din femei nu ajung niciodată pe parcursul sarcinii la un control medical de specialitate, Ministerul Sănătăţii a lansat programul de screening prenatal pentru identificarea grupurilor de risc cu malformaţii genetice şi prevenirea naşterilor premature.
Conform ultimelor statistici, un sfert din femeile insarcinate au născut fără să fi mers vreodată la vreun consult prenatal, iar jumătate din cele care au ajuns la doctor au fost luate în evidenţă abia după a patra lună de sarcină.
De asemenea, Romania sta prost si la media naşterilor premature care este dublă faţă de ţările din UE, iar specialiştii atrag atenţia asupra faptului că România pierde anual un număr important de locuitori, astfel ca natalitatea din ţara noastră urmează un continuu trend descendent. Îngrijorătoare sunt si cifrele care clasează vârsta poaspetelor mămici, atrag atenţia autorităţile.
În 2014 au născut 662 de fete cu vârsta mai mică de 15 ani – Adriana Turea a discutat pentru apel matinal despre importanta screeningului prenatal cu medicul Anca Simionescu de la Maternitatea Filantropia.
AUDIO: Apel matinal.