Impozitele pe proprietate vor rămâne neschimbate anul viitor
Guvernul aduce în şedinţa de miercuri mai multe modificări în domeniul fiscal.
Articol de Radio România Actualităţi, 23 Octombrie 2024, 15:42
Guvernul aduce în şedinţa de astăzi mai multe modificări în domeniul fiscal. Sunt însă veşti bune, nu rele, după cum a explicat premierul Marcel Ciolacu în deschiderea şedinţei de la Palatul Victoria. De exemplu, impozitele pe clădiri nu vor creşte anul viitor, pentru că executivul va proroga termenul de intrare în vigoare a noului sistem de calcul. Tot la această oră guvernul aprobă investiţii de sute de milioane de lei în infrastructura feroviară şi pentru dezvoltarea portului Constanţa, cu intenţia ca acesta să devină cel mai important din regiune.
Detalii în relatarea semnată de Petruţa Obrejan: ”Două proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere şi feroviare se află astăzi în atenţia membrilor cabinetului, proiecte aflate în derulare, susţinute prin PNRR şi cu sprijinul Băncii Europene de Investiţii. Astfel, se are în vedere reabilitarea şi electrificarea, dar şi modernizarea liniilor de cale ferată Cluj-Napoca - Oradea şi Caransebeş-Timişoara-Arad, iar în ceea ce priveşte infrastructura rutieră sunt avute în vedere autostrăzile A3 şi A7. O atenţie deosebită se va acorda şi dezvoltării portului Constanţa.
Marcel Ciolacu: ”Ţinta este transformarea lui într-un hab logistic la Marea Neagră. Finanţăm cu peste 750 de milioane de lei lucrările de reabilitare pentru a asigura un al doilea acces feroviar în portul Constanţa.”
Impozitele pe proprietate vor rămâne neschimbate anul viitor, a anunţat premierul Marcel Ciolacu, guvernul amânând aplicarea noului mod de calcul până la 1 ianuarie 2026.
Marcel Ciolacu: ”Până atunci, Ministerul Finanţelor trebuie să-şi construiască o structură specializată, iar Agenţia de Cadastru are obligaţia de a furniza date către această structură.”
Au fost preluate şi solicitările mediului de afaceri de a folosi automate de produse şi case de marcat electronice legate la serverele Fiscului, a mai spus premierul.
Marcel Ciolacu: ”Este vorba de o nouă tehnologie ce tipăreşte pe bon informaţii tip cod QR. Este evident că mulţi agenţi economici din zona IMM-urilor nu sunt pregătiţi încă, astfel că am extins termenul limită până la 1 septembrie 2025.”/editor Florin Lepadatu/